...o lokalach z potencjałem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    No to teraz trzeba jeszcze pomyśleć o piwniczce, gdzie czekały by wymiennie pozostałe beczki do podpięcia. Do tego kuchnia full wypas i robi się z tego budynek wielkości Bastylii
    A po co w piwiarni kuchnia full wypas? Żeby zagotować parę parówek czy robić kotleta nie trzeba hektara powierzchni. To funkcjonujący w Polsce skrajnie represyjny (i jednocześnie skrajnie nieefektywny) system nadzoru sanitarnego powoduje, że takie lokale, jakich w Czechach jest pełno, w Polsce nie uświadczysz.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Jeśli to koncert życzeń to ja najchętniej widziałbym taki układ beczkowych piw:
    delikatnie chmielony bitter albo brown/mild do 11 Blg
    pils
    pale ale/ipa/apa do 14-15 Blg...
    ...i z tym się zgadzam. Mam nawet skromniejsze wymagania:
    pils / alt / ale / bitter
    schwarz / brown ale / mild ale
    IPA / bock / belg / wynalazek - to wyczerpuje moje zapotrzebowanie na jednorazowe posiedzenie. Nie sądzę, żeby podstawą powinny być knajpy wielonalewakowe. To ekstremum dla sekciarzy. Podstawą powinny być dwa - trzy dobre piwa lane i kilkunastobutelkowy wybór w butelkach.

    Właśnie jutro wybieram się do Srebrnej Góry, a tam w Sokółce czeka bukiet Opatów ...
    Czyli można.

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      ...kilkunastobutelkowy wybór w butelkach...
      Przepraszam. Obiad wjeżdżał na stół.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
        ... To funkcjonujący w Polsce skrajnie represyjny (i jednocześnie skrajnie nieefektywny) system nadzoru sanitarnego powoduje, że takie lokale, jakich w Czechach jest pełno, w Polsce nie uświadczysz.
        ...
        Mówię właśnie o tym co sam widziałem. Aby uruchomić gastronomię trzeba mieś powierzchnię (nawet wysokość minimalna istnieje).
        W sumie sprawę załatwił by piec w którym piekło by się wczesniej przygotowane i zamrożone potrawy. Dobra pizza nie jest zla

        Comment

        • PaPe
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.03
          • 176

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Mówię właśnie o tym co sam widziałem. Aby uruchomić gastronomię trzeba mieś powierzchnię (nawet wysokość minimalna istnieje).
          W sumie sprawę załatwił by piec w którym piekło by się wczesniej przygotowane i zamrożone potrawy. Dobra pizza nie jest zla
          A do tego Tyskie .
          Piwo nie jest wyjątkiem - dobre jedzenie też potrzebuje odpowiednich warunków i odpowiedniego wkładu pracy. Odmrożony można jeść na przykład bigos, ale to raczej w piwiarni rzadkość. Czeskie i Słowackie knajpki - 2,3 czapowane piwa, kilka potraw w menu - chciałbym to u nas.

          Comment

          • meerdo
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.12
            • 42

            #65
            o "Polskie narzekactwo " się włączyło Zawsze będzie źle. a to, że lokal za czysty, sterylny - patrz robi się metroseksualny, a to, że za brudny, meble dobierane, że szklanka każda z innej parafii itp..to się robi speluna, a to, że piwne gadżeciarstwo - też źle. a , że muzyki nie ma, albo, że nie taka, albo, że to, albo, że tamto. polskie piekiełko, narzekactwo pierwszej klasy. Raz będzie, że nie ma wyboru piwnego innym razem, że niepotrzebnie tak duży, że niepotrzebne amerykany. no po prostu - zawsze będzie źle. KOCHAM TO nie ma żarcia źle(chociaż tu jak ludzie narzekają, to najzwyczajniej w świecie nie znają naszych polskich kochanych przepisów sanepidu), jest żarcie - również źle(a, że śmierdzi, a ja tu przyszedłem wwąchać się w piwo i nie mam mozliwości). Reasumując - jest źle i zawsze dla kogoś będzie źle, niezależnie od ilości i jakości no i ceny - zawsze będzie źle

            Pani kierowniczko, czy jest źle, oczywiście, że jest źle, zawsze jest źle, to jest odwieczne prawo natury, jak znajdujemy się w Polsce, to przecież musi być źle

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meerdo Wyświetlenie odpowiedzi
              zawsze dla kogoś będzie źle
              To logiczne. Zawsze dla kogoś będzie źle, bo każdy jest inny i co innego mu się podoba. Normalna sytuacja w kraju, który nie jest dyktaturą z obowiązującą wszystkich ideologią, estetyką itd.

              Chyba że zauważyłeś tu kogoś, kto narzekał na wszystko to, co wymieniłeś, ale nie sądzę. Raczej chciałeś sobie tylko ponarzekać, jak prawdziwy Polak.

              Comment

              • Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4472

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meerdo Wyświetlenie odpowiedzi
                o "Polskie narzekactwo " się włączyło Zawsze będzie źle. a to, że lokal za czysty, sterylny - patrz robi się metroseksualny, a to, że za brudny, meble dobierane, że szklanka każda z innej parafii itp..to się robi speluna, a to, że piwne gadżeciarstwo - też źle. a , że muzyki nie ma, albo, że nie taka, albo, że to, albo, że tamto. polskie piekiełko, narzekactwo pierwszej klasy. Raz będzie, że nie ma wyboru piwnego innym razem, że niepotrzebnie tak duży, że niepotrzebne amerykany. no po prostu - zawsze będzie źle. KOCHAM TO nie ma żarcia źle(chociaż tu jak ludzie narzekają, to najzwyczajniej w świecie nie znają naszych polskich kochanych przepisów sanepidu), jest żarcie - również źle(a, że śmierdzi, a ja tu przyszedłem wwąchać się w piwo i nie mam mozliwości). Reasumując - jest źle i zawsze dla kogoś będzie źle, niezależnie od ilości i jakości no i ceny - zawsze będzie źle

                Pani kierowniczko, czy jest źle, oczywiście, że jest źle, zawsze jest źle, to jest odwieczne prawo natury, jak znajdujemy się w Polsce, to przecież musi być źle
                No to pojechałeś... Takim banałem i stereotypem, że aż zęby bolą. To jednak trochę wstyd używać tak wytartej publicystyki.
                Jako że polemika nie wydaje się konieczna, pół żartem i pół serio: masz pewność, że wszyscy tu piszący to stuprocentowi Polacy? A może dlatego, że płynie w nich sporo obcej krwi, to tak wiele im się nie podoba jeśli chodzi o polskie knajpy piwne? Może mają geny przedstawicieli bardziej zróżnicowanego w tych kwestiach świata?

                Comment

                Przetwarzanie...
                X