Widziałem takich wariatów , zjeżdzających po schodach do przejścia dla pieszych.
Piwo a rower
Collapse
X
-
And69 napisal/a
Widziałem takich wariatów , zjeżdzających po schodach do przejścia dla pieszych.Comment
-
Rower Także Wodny
Z rowerów cenię sobie bardzo rowery wodne bo
a) są bardziej stabilne (można spokojnie popijać piwko)
b) są wygodniejesze i pojemniejsze (można zabrać więcej piwka)
c) można się zatrzymać w każdym miejscu, stać sobie na środku jeziora i nie męcząc się popijać piwko
d) zderzyć się z drugim rowerem wodnym to dopiero coś
e) można sobie bez problemu jechać bez trzymanki co ułatwia popijanie piwka
itd
Są i wady oczywiście:
a) trudności z toaletą
b) bujanie fal
c) motorówkarze
d) niestety do wykorzystania tylko na wodzieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Piwo i rower? Jak najbardziej. Piwo wszak jest napojem energetyzującym, a jadąc rowerem potrzeba właśnie energii. Ale uwaga: tylko jedno piwo. Gdy dawka energii się wyczerpie, to drugie i tak dalej.Na kogo jednak piwo wpływa upajająco, to po piwnie niech rower prowadzi albo trzyma się odeń z daleka.
Comment
-
Re: Nie jedz na trzeźwo!!
Piwofil napisał(a)
Dziś zupełnie bez piwa ani żadnego innego alkoholu jeździłem na rowerku.
Efekt taki że mam przednie koło do wymiany, zmasakrowaną twarz, pocharatane ręce i nogi, ogólnie nie czuje się najlepiej.
Co najciekawsze wiele razy jeździłem po pijaku i nic takiego mi się nie przytrafiło.
Na razie koniec z rowerkiem ( na czas naprawy).
Nie raz bywało i będzie bywać, że jest wypadek, wszyscy mniej lub bardziej zmasakrowani, a pijanemu szoferowi nawet włos z głowy nie spadł
Comment
-
-
Re: Re: Rower Także Wodny
żąleną napisał(a)
Toaleta jak okiem sięgnąć! Tylko dolewać!
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
jerzy napisal/a
Wykroczeniem lub przestępstwem, w zależności od ilości alkoholu we krwi (tak samo jak przy prowadzeniu samochodu).pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"Comment
-
Re: Re: Re: Rower Także Wodny
zythum napisal/a
Jako hydrobiolog z zamiłowania i wykształcenia oraz miłośnik wód czystych mogę tylko powiedzieć: nawet o tym nie myśl
Ale mam rozwiązanie - trzeba się porządnie odwodnić, a nie będzie problemu z pęchęrzem po wlaniu w siebie choćby sześciu piw. Polecane sposoby odwadniania - chodzenie kilka godzin w skwarze po Wrocławiu. Sprawdziłem - działa.Comment
-
Re: Re: Re: Re: Rower Także Wodny
żąleną napisal/a
Polecane sposoby odwadniania - chodzenie kilka godzin w skwarze po Wrocławiu. Sprawdziłem - działa.
O zgrozo! Jakie te knajpy są wredne, no!Dick Laurent is dead.Comment
-
Nie jedź na trzeźwo dwa!!
Piwofil napisal/a
Dziś zupełnie bez piwa ani żadnego innego alkoholu jeździłem na rowerku.
Efekt taki że mam przednie koło do wymiany, zmasakrowaną twarz, pocharatane ręce i nogi, ogólnie nie czuje się najlepiej.
Co najciekawsze wiele razy jeździłem po pijaku i nic takiego mi się nie przytrafiło.
Na razie koniec z rowerkiem ( na czas naprawy)., całe szczęście że przynajmniej piwko, jeszcze pełne, się nie rozbiło.
No i rower cały, trzeba tylko koło dokręcić.
W każdym razie teraz zawsze przed wyjściem na rower będe piłwww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment