Niech za cały komentarz do tej dyskusji będzie rysunek zamieszczony na jednym z blogów w Belgii.Zamiast Palma w naszych polskich realiach można wstawić dowolne piwo z browarów rzemieślniczych
Co mają poglądy do działalności handlowej?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard Wyświetlenie odpowiedziCo ma piernik do wiatraka?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
rozumiem, że skoro wódki nie piję to nie mogę jej sprzedawać? ha ha...Łódź ul. Kruczkowskiego 22, poniedziałek - niedziela 9.00 - 23.00
Filia Łódź ul. Bartoka 43, poniedzialek - sobota 7.00 - 22.00, niedziela 9.00 - 22.00
Serdecznie zapraszamy do naszych sklepów
http://www.facebook.com/strefapiwagael
nasze motto:
" żeby poczuć smak piwa należy wypić co najmniej 3 piwa "
Comment
-
-
Skoro koncernówki to szczyny, to dlaczego je sprzedajesz? Jaką renomę ma przedsiębiorca, który wie, że sprzedaje ludziom piwo nienadające się do picia?Last edited by chemmobile; 2013-02-17, 12:49.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Sekciarstwo sięga głębiej po wzorce. Teraz nadszedł czas na naziolstwo. Będą chodzić po sklepach i sprawdzać jakie przekonania na temat produktów ma sprzedawca i czy odpowiednie rzeczy sprzwedaje Następnym krokiem będzie wybijanie szyb i smarowaniem sprajem po ścianie nie kupuj u ....
Musicie być konsekwentni panowie sekciarze.
Absurd goni absurd, ludzie nie mający pojęcia o handlu mówią handlowcom co mają robić i co sprzedawać.
Jak ktoś nie cierpi bułek to też nie może ich sprzedawać?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Coś ci się kolego pomyliło w twoim rozumowaniu. Nie tędy droga.
Jedni jeżdżą Ferrari, a inni Fiatami. Tak samo jest z piwem, jedni piją to co jest napojem piwopodobnym, a inni piją piwo!
Jako prowadzący działalność muszę być elastyczny i mieć towar dla każdego klienta.
To browary komercyjne sprzedają kiepskiej jakości piwo, innymi słowy kiepskiej jakości towar. Towar tani na który jest zapotrzebowanie i to oni niech się wstydzą.
Niestety tak jest w każdej branży. Miej pretensje do marketów, że sprzedają buble jak i dobry towar. Wybór należy do klienta i jego kiesy.
Nie mam zamiaru wchodzić dalej z tobą w polemikę, bo to mija się z sensem. Takie dyskusje mogę przeprowadzać w pw. Za każdym razem będę obalał twoje argumenty, które do mnie nie przemawiają.
A propo sprzedaży piwa? Zawsze pytam się klienta czy chce napić się piwa czy napoju piwopodobnego?
Z piwnym pozdrowieniem
ps.
na tym zakończyłem dyskusjęŁódź ul. Kruczkowskiego 22, poniedziałek - niedziela 9.00 - 23.00
Filia Łódź ul. Bartoka 43, poniedzialek - sobota 7.00 - 22.00, niedziela 9.00 - 22.00
Serdecznie zapraszamy do naszych sklepów
http://www.facebook.com/strefapiwagael
nasze motto:
" żeby poczuć smak piwa należy wypić co najmniej 3 piwa "
Comment
-
-
Co jest jacer, jak logika miażdży, to sięgasz po Prawo Godwina?
@awtard
Zakładam, że wypowiedzi każdego człowieka wynikają z jego wiedzy i przekonań. Powiedzmy, że próbowałem dowiedzieć się jak godzisz swoje poglądy z działalnością handlową Porównanie do Fiata i Ferrari nietrafione, bo oba to samochody, a szczochów nikt nie pije (koncernówki jak najbardziej).Last edited by chemmobile; 2013-02-17, 13:18.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Chyba logika głupców.
Co mają poglądy do działalności handlowej?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard Wyświetlenie odpowiedzi...Moja wypowiedź dotyczy polskich browarów komercyjnych...
Logiki w tym niewiele.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCo mają poglądy do działalności handlowej?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziChyba logika głupców.
Co mają poglądy do działalności handlowej?Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witmały browar też może robić marne piwo i na etykiecie zapewniać o jego nadzwyczajnych walorach smakowych.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie mogą czegoś mieć? Postrzegasz ideowość w prowadzeniu działalności jako coś złego lub śmiesznego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment