Porter niepasteryzowany

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maras_73
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.07
    • 278

    Porter niepasteryzowany

    Moje pytanie dla niektórych może wydać się głupie, ale mam nadzieję że tylko takie pozostanie pytanie a nie Wasze odpowiedzi. Brzmi ono tak: czy leżakować portera niepasteryzowanego i niefiltrowanego czy nie. Będzie z tego lepszy porter czy może kwas?
    Wasze
    www.flickr.com/photos/maras73beercoasters
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Zeszłoroczny częstochowski leżał u mnie 3 miesiące i był dobry. Teraz też go trzymam i planuję poleżakować jeszcze dłużej.

    Comment

    • maras_73
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 278

      #3
      Do mojej leżakowni trafił właśnie Kocour Gypsy Porter. W takiej sytuacji 2 sztuki tego trunku będą spokojnie oczekiwały na przeterminowanie.
      www.flickr.com/photos/maras73beercoasters

      Comment

      • zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

        #4
        Myślę, że ważnym pytaniem jest, czy był refermentowany?
        Lotna ekspozytura browaru

        Też Was kocham.

        Comment

        • Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

          #5
          Nie był. Ja się bałem i wypiłem szybko Gypsy Portera.

          Comment

          • maras_73
            Porucznik Browarny Tester
            • 2004.07
            • 278

            #6
            Mimo wszystko zaryzykuję i postaram się powstrzymać przed jego wypiciem. Ponieważ już go piłem a teraz wpadło mi w ręce kilka szt. , 2 idą do piwnicy i będą czekać na testy porównawcze.
            www.flickr.com/photos/maras73beercoasters

            Comment

            • Psychomanteum
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.06
              • 207

              #7
              A u mnie ostatnio eksplodował Krajcar - Porter Irlandzki, a leżał zaledwie kilka dni...
              http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
              2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maras_73 Wyświetlenie odpowiedzi
                Do mojej leżakowni trafił właśnie Kocour Gypsy Porter. W takiej sytuacji 2 sztuki tego trunku będą spokojnie oczekiwały na przeterminowanie.
                U nas ten porter się skwasił, ale może mieliśmy felerną butlę, JacekWerner miał z tej samej partii i było dobre.
                Last edited by ART; 2013-03-04, 15:04.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • jacekwerner
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 2852

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  U nas ten porter się skwasił, ale może mieliśmy felerną butlę, JacekWerner miał z tej samej partii i było dobre.
                  A nie było to masełko ? Mój faktycznie był OK, ale wypiłem w terminie
                  Ochotnicza Straż Piwna
                  BAZA = 7446

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

                    #10
                    A przepraszam bardzo, faktycznie, totalne masło.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X