nikogo oczywiście nie muszę przekonywać że najlepszym sposobem na upały jest kilka zimnych ale jakie jeszcze macie pomysły na ochłodę lub jakie najdziwniejsze sposoby proponujecie.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Ostatnio przekonywali mnie, że na upał najlepszy jakiś gorący trun, np. herbata. Domyślam się, że miałoby to działać na podobnej zasadzie, co lody w czasie mrozu, ale i jedno i drugie do mnie nie przemawia.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2002-08-08, 00:03.
Największy problem w upały jest z zaśnięciem, zwłaszcza gdy jest strasznie duszno, będąc niedawno w Turcii miałem właśnie taki problem, miałem pokój z klimą którą tylko słyszałem lecz nie czułem jej działania, dlatego codziennie wieczorem stawiałem przed sobą pieć zimnych piw i kolejno je wypijałem w dość krótkim czasie, pomagało na tyle że usypiałem bez problemu.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
darek99 napisał(a) Turcii..........stawiałem przed sobą pieć zimnych piw i kolejno je wypijałem w dość krótkim czasie, pomagało na tyle że usypiałem bez problemu.
FCJP Turcji
a po 5 piwkach żaden problem zasnąć
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Prušánky to kolejna Czeska pipidówka w której otwarto browar i pomimo, że otwarto go w pensjonacie jest to na prawdę dziwne miejsce. Całość, czyli browar, pensjonat i restauracja nosi dumną nazwę Starý dvůr, a jak się okazuje mieści się on w odnowionym, starym budynku administracyjnym...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - rubinowa czerwień.
Aromat - wiśnia.
Smak - słodka wiśnia ale nie ulepek.
Aromat - chmielowy z cytrusami i delikatną żywicznością
Piana - średnia, dość szybko opada do dłuższego kożuszka, minimalnie zostaje na szkle
Barwa - jasna słomka, minimalnie opalizuje
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - chmielowa...
Aromat - głównie trawiasto-ziołowy chmiel
Piana - wysoka, trwalsza z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - jasna słomka, zamglona
Wysycenie - umiarkowana w kierunku łagodnego,...
Comment