beczkami z piwem!!!!!!!!!!!!!!. Ten szczegół jakoś mi umknął przy poprzednich oglądaniach. A teraz w zeszłym tygodniu oglądam, oglądam, patrzę. Duduś z Poldkiem załapują się na Żuka, a Żuk wiezie beczki z piwem. Kocham stare polskie seriale
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No co Ty Krzysiu, nie oglądałeś Podróży za jeden uśmiech. Aż się wierzyć nie chce
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Niekoniecznie Zythumie i Celciku.
Krzysiu mógł być Poldkiem i - co oczywiste w takiej sytuacji - nie miał czasu na oglądanie seriali.
Na pewno nie miałem tak emocjonującego dzieciństwa jak Krzysiu. A pamiętam, że wówczas gdy byłem młodszą młodzieżą sypiałem w gołębnikach, kurnikach, rowach, w pasiece między ulami, w pryzmach zbożowego ziarna, ambonie myśliwskiej, na nadmorskim piasku itp. I też nie oglądałem tego serialu w całości a tylko pierwszy i ostatni odcinek.
Przejrzałem Krzysiowi profil. I choc nie ma daty urodzenia, to raczej wtedy dzieckiem w kolebce z takimi zainteresowaniami nie był. Jeśli nie oglądał, to widocznie na innym programie było coś, co bardziej interesowało jego albo jego rodzinę.
dzisiaj o 16,25 w programie drugim telewizji polskiej będzie wyświetlany pierwszy odcinek tego serialu. Jeśli ktoś jeszcze nie widział koniecznie musi zobaczyć!!!
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
W tym wczorajszym serialu woził ich taki gósciu który w trakcie swojej roboty podwoził wszystkich w Krakowie jak leciało. Ładne jaja. A najaktualniejszym przebojem była jakaś tam piosenka Grechuty MArka
W Czerniowcach od 1991 roku działa browar restauracyjny o nazwie Nasze Piwo, przez miejscowych zwanych Bawarią. Sukces komercyjny tego przybytku, opisanego już na forum - https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-czerwonoarmij...
Mimo, że forma (produkcja i sprzedaż na miejscu) jest podobna, to jednak gdzieś jest ten szczegół odróżniający browar rzemieślniczy z wyszynkiem od browaru restauracyjnego.
Zastanawiam się jakimi kryteriami się tu kierować bo chyba nie miedzianą warzelnią na widoku, a taka jest...
Mam nadzieję, że to odpowiednie miejsce na to pytanie.
W niedzielę 13.12. postanowiłem uwarzyć swoje pierwsze piwo. Postępowałem zgodnie z przepisem na pierwsze piwo z książki o tej tematyce. Wydaje mi się, że zadbałem o każdy szczegół. Autor sugeruje, aby przeprowadzić fermentację...
Wreszcie nadszedł czas na sour ale z Thornbridge. Oczywiście, zanim Rob Lovatt - piwowar znany z drobiazgowego, niemal naukowego, opracowywania własnych receptur - zdecydował się na wypuszczenie własnego kwacha, musiał temat rozpracować z właściwą...
Butelka niesłychanie przyciąga uwagę krzykliwą etykietą. Oglądam więc etykietę - piwo w stylu "Hawaiian IPA". Nieco zaintrygowany widzę bijące po oczach nazwy owoców -mango, ananas, maracuja, liczi i kokos. No tak, ale to wszystko znamy,...
Comment