beczkami z piwem!!!!!!!!!!!!!!. Ten szczegół jakoś mi umknął przy poprzednich oglądaniach. A teraz w zeszłym tygodniu oglądam, oglądam, patrzę. Duduś z Poldkiem załapują się na Żuka, a Żuk wiezie beczki z piwem. Kocham stare polskie seriale
Poldek i Duduś podróżują razem z ....
Collapse
X
-
Poldek i Duduś podróżują razem z ....
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
No co Ty Krzysiu, nie oglądałeś Podróży za jeden uśmiech. Aż się wierzyć nie chceTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Niekoniecznie Zythumie i Celciku.
Krzysiu mógł być Poldkiem i - co oczywiste w takiej sytuacji - nie miał czasu na oglądanie seriali.
Na pewno nie miałem tak emocjonującego dzieciństwa jak Krzysiu. A pamiętam, że wówczas gdy byłem młodszą młodzieżą sypiałem w gołębnikach, kurnikach, rowach, w pasiece między ulami, w pryzmach zbożowego ziarna, ambonie myśliwskiej, na nadmorskim piasku itp. I też nie oglądałem tego serialu w całości a tylko pierwszy i ostatni odcinek.
Comment
-
-
Przejrzałem Krzysiowi profil. I choc nie ma daty urodzenia, to raczej wtedy dzieckiem w kolebce z takimi zainteresowaniami nie był. Jeśli nie oglądał, to widocznie na innym programie było coś, co bardziej interesowało jego albo jego rodzinę.
Comment
-
-
dla tych co nie widzieli...
dzisiaj o 16,25 w programie drugim telewizji polskiej będzie wyświetlany pierwszy odcinek tego serialu. Jeśli ktoś jeszcze nie widział koniecznie musi zobaczyć!!!pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
Comment