Wykorzystanie wizerunku osób publicznych do reklamy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maximov Wyświetlenie odpowiedzi[ATTACH]50629[/ATTACH]
oni już to sprawdzili, a ty???
Comment
-
-
Że też tym razem zarządca Browar bizu nie zareagował, wykorzystanie wizerunku Papieży jest niezby smaczne ,szczególnie dla katolików, a tacy są też wśród Nas. Być może osoba która to pisała nie jest osobą wierzącą, ale uszanujmy uczucia innych.
Comment
-
-
A wizerunek Benka na piwie jemu poświęconym (miliony etykiet piwa papieskiego) też obraża czyjeś "uczucia"?
A informowanie o tym jak to biskup poświęcił wielkanocną warkę Pilznera Urquella powinno być zakazane?
Inna sprawa, że ta reklama jest niskich lotów...Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-03-19, 16:16.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luby_w Wyświetlenie odpowiedziŻe też tym razem zarządca Browar bizu nie zareagował, wykorzystanie wizerunku Papieży jest niezby smaczne ,szczególnie dla katolików, a tacy są też wśród Nas. Być może osoba która to pisała nie jest osobą wierzącą, ale uszanujmy uczucia innych.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-03-19, 17:24.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luby_w Wyświetlenie odpowiedzi...z tego co wiem to raczej z reklamy piwa w/w osoby niezbyt byłyby zadowolone.
Comment
-
-
Ta reklama jest słaba, ja zdecydowanie wolę infomacje o piwach i cenach.
Co do obrazy uczuć religijnych, to polecam sprawdzić, co w ona w Polsce oznacza.
Jeśli chodzi o Benedetto i piwo, to Pendragon już wyczerpał temat.
Co do cadyków, to na dowolnej stronie z memami roi się od bardzo niesmacznych żartów na ich temat. Więc jeśli dobrze odtycztałem przesłanie Mareksa, to moim zdaniem to mit.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziWięc jeśli dobrze odtycztałem przesłanie Mareksa, to moim zdaniem to mit."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziBo ja wiem, obaj Panowie to osoby publiczne, więc można liczyć się z takim wykorzystaniem wizerunku. Co to z ranieniem uczuć katolików ma wspólnego nie wiem.
2. Wykorzystanie wizerunku papieża Benedykta XVI na piwie "Papst Bier" z Tann odbyło się za zgodą papieża, jednak po kontrowersjach w samej Bawarii usunięta zdjęcie papieża krawatki, pozostawiając na etykiecie rysunek jego rodzinnego domu.
3. Dla znacznej częsci katolików wykorzystanie wizerunku papieży dla reklamowania jakiegoś zafajdanego sklepu z piwem jest nie do przyjęcia. Ciekawe, dlaczego nie zamieścili przyjaznego dialogu Tuska z Komorowskim - czyżby dlatego, że mogliby mieć niespodziewaną wizytę o 6.00 i utratę pozwolenia na sprzedaż?
4. Sama reklama jest żenująca swoim poziomem zarówno mentalnym, jak i artystycznym.
5. Wszystkie wypowiedzi użytkownika "Maximov" na tym forum wyczerpują znamiona reklamy komercyjnej - pięć dotyczy sklepu Browarek, trzy - Czeskiego Raju. Zdjęcie w pierwszym poście nie jest więc jakimś żartem, tylk zwykła komercyjną reklamą sklepu. Więc albo łamią regulamin forum, albo uzyskali twoją zgodę na zamieszczenie tego badziewia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi5. Wszystkie wypowiedzi użytkownika "Maximov" na tym forum wyczerpują znamiona reklamy komercyjnej - pięć dotyczy sklepu Browarek, trzy - Czeskiego Raju. Zdjęcie w pierwszym poście nie jest więc jakimś żartem, tylk zwykła komercyjną reklamą sklepu. Więc albo łamią regulamin forum, albo uzyskali twoją zgodę na zamieszczenie tego badziewia.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment