Bojkot AleBrowar - Satanizm nie przejdzie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cap-n-go
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.05
    • 273

Z utęsknieniem czekam na koszerne piwo od AleBrowaru i jakąś ich etykietową, żartobliwą wariację na temat rabinów, myślę że śmiechu będzie wtedy co niemiara. Aż nie mogę się doczekać. AleBrowarze kiedy możemy spodziewać się takiego piwa?

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

A co wspólnego ma rabin z piwem?

Comment

• cap-n-go
        • 2005.05
        • 273

A co ma wspolnego monstrancja z piwem?

Comment

• Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          ale odrzucają jako systemy nacisku społecznego czy co gorsza politycznego, tak jak to w różnym (na szczęście) natężeniu funkcjonuje w Polsce po '89
          To funkcjonuje, bo jest powiązanie biznesowe na linii Kościół-dawna ubecja-politykierzy (z bardzo dużą szkodą dla Kościoła, oczywiście nie materialną). Nie ma nacisku wiary jako takiej, nikt nikomu nie karze w coś wierzyć, przestrzegać obrzędów, postów, chodzić do kościołów, nie pić alkoholu (jak np. w Katarze) itd. itd.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedzi
          Z utęsknieniem czekam na koszerne piwo od AleBrowaru i jakąś ich etykietową, żartobliwą wariację na temat rabinów, myślę że śmiechu będzie wtedy co niemiara. Aż nie mogę się doczekać. AleBrowarze kiedy możemy spodziewać się takiego piwa?
          Może i będzie, jak będzie rabin, a śmiechu na pewno nie będzie, jak będzie na butelce Allah.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          A co wspólnego ma rabin z piwem?
          Co ma monstrancja wspólnego z piwem? Jeśli na etykiecie byłby sam mnich, to nie byłoby takiego tematu.
          Last edited by Gość; 2013-06-26, 11:11.

Comment

• tomolek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedzi
            W latach 90 była krótko moda na koszerne gorzały, na etykiecie przeważnie występował karykaturalny pejsaty rebe. Protestów sobie nie przypominam, moda minęła, wódki poznikały.
            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• tomolek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ksy Wyświetlenie odpowiedzi
              Jeszcze na studiach ukuliśmy na potrzeby ćwiczeń podział na 3 grupy wierzących w kościele rzymsko-katolickim, z uwagi na lokalizację społeczno-kulturową zwanych ogólnie Chrześcijanami. I od najmniej licznej są to(skrótowo bardzo):
              Gorący Chrześcijanie – ludzie żyjący według doktryny kościoła (podziwiam, lecz przyznaje że osobiście spotkałem tylko kilkanaście egzemplarzy – kazdy z nich jest moim osobistym bohaterem i anty-bohaterem zarazem)
              Fanatyczni Chrześcijanie – czyli ci, którzy nienawidzą, i/lub wykorzystują przedmiot wiary do celów innych niż jej szerzenie chyba najgłośniejsza grupa, (mają nawet radio i telewizję) ;p.
              „Ale” Chrześcijanie (określenie powstało przed AleBrowarem) – czyli „Jestem wierzący ale...” [tu w pisz dodatkowe warunki]. „Wierzący ale niepraktykujący” jest już tak głupie, że traktowane jako żart. Niemniej chodzi tu o tych którzy doktryny nie przyjmują choć nadal chcą być Chrześcijanami, bo fajnie jest być Chrzescijaninem?, a może po prostu ślub w białej sukni to jest „to”?(inny przykład – Jestem wierzący ale „gej jest o.k.”).
              Bardzo podoba mi się Twoja klasyfikacja, spójna jest z moimi obserwacjami.
              www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• cap-n-go
                • 2005.05
                • 273

Aha, a Ty porownujesz lata 90te do 2013. Powiem Ci, ze od tego czasu "troszke" sie zmienilo.

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Granik Wyświetlenie odpowiedzi
                  I jeszcze każdego z imienia i nazwiska?
                  Chciałem tylko zwrócić uwagę, że z takim tekstem mogą nie udobruchać wszystkich. Naczynie liturgiczne jakim jest monstrancja występuje nie tylko w Kościele rzymskokatolickim. Jeszcze wyskoczy im z pozwem jakaś mniejszość (np. Ukraińcy)

Comment

• Prusak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 4497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pythonpunk Wyświetlenie odpowiedzi
                    katolickim terroryzmem nie nazywam bojkotu AB tylko nienawistną retorykę obrzucającą błotem cały świat zalany rzekomym lewackim, tranwestyckim i pedalskim złem. ten bojkot to po prostu kolejna okazja do sprzedawania tych średniowiecznych bzdur. każda okazja jest dobra do wylewania swoich problemów. dziękuje postoje.
                    Przepraszam, idź powtórnie do szkoły i doucz się. Wiesz coś konkretnego o średniowieczu, poza kilkoma sloganami? Nie potrafisz w swojej głupocie napisać czegoś innego poza tymi banalnymi bredniami? Co to jest "średniowieczna bzdura"?

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23965

Proponuję Alebrowarowi zmianę nazwy z Golden Monk na Dziesięć Mąk, tak się ten wątek radośnie czyta

A tym czasem borem lasem dyskusja zbyt zeszła w bock,
                      więc wybaczcie, ale zamykam i zmykam.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                      X