Bojkot AleBrowar - Satanizm nie przejdzie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Po tym całym dniu naszła mnie refleksja w postaci 3 cytatów z samego Einsteina:

1. Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

2. Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.

3. Potępianie bez dochodzenia prawdy jest szczytem głupoty.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedzi
      Zarejestruj się na portalu racjonalista , potem zadaj to pytanie albo użyj wewnętrznej
      wyszukiwarki. Nie będziesz się wtedy aż tak bardzo kompromitował nieznajomością
      Biblii.
      Akurat ten portal na pewno nie jest odpowiednim źródłem w tym temacie . Co więcej mogę powiedzieć, że gorszego źródła nie ma. A na dowód, że to przykazanie nadal funkcjonuje odsyłam pod ten link: http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=70

Aha i proponuję poczytać, co to znaczy "katechetyczna wersja Dekalogu" i do czego służy .
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
        Jak zwykle na Biblii i Kościele najlepiej znają się ateiści.
        A w tym akurat coś jest. Znajomość tych tematów wśród wymienionych przez Ciebie jest często zdecydowanie większa niż u przeciętnego katolika.
        Oczywiście nie mówię tutaj o teologii na poziomie "akademickim", ale zwykłej przeciętnej wiedzy o Biblii, historii kościoła czy kwestiach dogmatycznych.
        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• crosis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.02
          • 30

"Re­ligia jest dla mądrych. A jak ktoś jest głupi i jak chce być głupi, nie po­winien do te­go używać re­ligii, nie po­winien re­ligią swo­jej głupo­ty zasłaniać." ks. J. Tischner

Tyle w temacie.

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
            Znajomość tych tematów wśród wymienionych przez Ciebie jest często zdecydowanie większa niż u przeciętnego katolika.
            Tak samo jak pacjenci lepiej diagnozują niż lekarze, a "ekolodzy" znają się lepiej na rzekomej szkodliwości elektrowni jądrowej czy gazu łupkowego niż inżynierowie. Ta powszechna "prawda" o wyższości laika nad fachowcem znajduje odzwierciedlenie nawet w reklamach Biedronki.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Piktor
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.11
              • 109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
              Tak samo jak pacjenci lepiej diagnozują niż lekarze, a "ekolodzy" znają się lepiej na rzekomej szkodliwości elektrowni jądrowej czy gazu łupkowego niż inżynierowie. Ta powszechna "prawda" o wyższości laika nad fachowcem znajduje odzwierciedlenie nawet w reklamach Biedronki.
              Przecież to porównanie jest kompletnie bez sensu.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Nie przejmuj się, chemmo jako lobbysta atomu i łupków taki już właśnie jest.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Na FB wybuchła burza, uczestnicy wspomnianego na samym początku portalu rzucili się na Alebrowar. W tym wszystkim rzuca mi się w oczy jedna rzecz. Wszelkie komentarze nie po linii na fanpage'u "prawdziwych katolików" są z miejsca usuwane a ich autorzy banowani, by czasem nie zasiali ziarna zwątpienia w bogobojnym tłumie. Na stronie Alebrowaru padło wiele komentarzy niepochlebnych to delikatnie powiedziane, prędzej złośliwych i obraźliwych, ale nikomu nie przyszło do głowy by dyskusję cenzurować. To jest bardzo ciekawy komentarz do całej sytuacji.

Mój ulubiony koment z fb: "Pan Bóg już się zatroszczy o tą waszą żałosną firemkę". Pełny miłości dla bliźniego, brakuje jeszcze wzmianki o rodzeniu garbatych dzieci i pomarciu wszystkich krów. Ale ogólnie spoko.
                  Last edited by pioterb4; 2013-06-25, 16:03.

Comment

• TomX
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 1035

Ale jajca Ja sprawę etykiety i wątków pobocznych widzę tak:

1. Jestem osobą wierzącą i praktykującą i nie dostrzegam w tej etykiecie niczego co by mnie i moje uczucia religijne obrażało. Nie dostrzegam tu niczego szkalującego religii. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat i je kulturalnie wyrażać.

2. Nie podoba mi się ta etykieta, bo ten mnich to jakaś pokraka.

3. Co do znajomości Biblii wśród "racjonalistów" to rzeczywiście wiele osób z tego grona sporo o niej wie, choć raczej z drugiej ręki, przyjmując bezkrytycznie to, co ktoś im o niej powiedział, a nie na podstawie lektury Pisma. Akurat wśród wierzących jest bardzo podobnie.

4. Co do lewactwa bezwstydnie atakującego i opluwającego wartości i poglądy innych - to "lewaki" w maskach goryli i towarzystwie kiboli ostatnio regularnie zakłócają dyskusje na uczelniach?

5. Piwo chętnie wypiję, bo żaden poprzedni produkt AleBrowaru mnie nie zawiódł

Comment

• barbarakalwiernia
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.08
                      • 3

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Także ten.....

Comment

• tomolek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mój ulubiony koment z fb: "Pan Bóg już się zatroszczy o tą waszą żałosną firemkę". Pełny miłości dla bliźniego, brakuje jeszcze wzmianki o rodzeniu garbatych dzieci i pomarciu wszystkich krów. Ale ogólnie spoko.
                        Eeee tam, to 100% lewacka prowokacja. To obrońca krzyża od Palikota pisał...
                        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1840

Przy okazji dojrzewa do wyjaśnienia jedna kwestia:

Twoje pytania dot. Browaru i komentarze dot. spraw poruszanych w tym dziale, propozycje usprawnień, zmian, etc.
                          Last edited by rohozecky; 2013-06-25, 16:23.
                          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                            Widać tu jeszcze jak na dłoni jeszcze jedną prawidłowość - lewactwo uważa, że może obrażac wszystkich myślących inaczej.
                            Mylisz się, prawidłowość jest inna: obrażają się nawzajem wszyscy, z każdej strony, bo taki mamy dyskurs społeczny w Polsce. Naprawdę tego nie widzisz?

Comment

• iron
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2002.08
                              • 6771

No nieźle - trzy strony bicia piany w pół dnia.
                              A ja jestem ciekaw, czy gdzieś poza mordoknigą mogę obejrzeć etykietę tak pianotwórczą?
                              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Holy-Grail
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2010.06
                                • 320

Tak na stronie AleBrowaru.

Przynajmniej jeszcze teraz jest:

AleBrowar to dobre piwo i dobrzy ludzie. To pionierzy polskiego kraftu i współtwórcy piwnej rewolucji. To ludzie, którzy nie tylko chcieli zmian, ale także mieli odwagę by wprowadzić je w życie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X