Bojkot AleBrowar - Satanizm nie przejdzie
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Pioterb i Zythum, nieźle się spisujecie. Wątek o jakimś tam proteście a Wy szybko i sprawnie zespawaliście chrześcijan z
1. gestapo instytucją, która w historii i świadomości Polaków jest zapisana jak najkrwawiej
"Myślą inaczej, wtrącić do więzienia!"
coś wysadzili ostanio?Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2013-06-25, 11:18.Comment
-
Przecież ta akcja na 100 kilometrów śmierdzi tanią i oklepaną prowokacją polegającą na robieniu wokół siebie reklamy przy użyciu kontrowersji. A komentarze takie jak VanPurza pokazują, jak niektórzy z łatwością łapią się nawet na najbardziej prostackie jej przejawy. Oczywiście w imię tolerancji i światłych poglądów nie mógł sobie odmówić zwyzywania ludzi od fanatyków i oszołomów.
Dajcie spokój, szkoda czasu. Są lepsi prowokatorzy. A jesli rzeczywiście jednej osobie ta etykieta się nie spodobała, to co z tego? Komuś udało się wszystkim dogodzić?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Piwa nie ma, ale szatan już jest.
W umysłach co poniektórych.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-25, 11:35.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Cały ten browar.biz to jeden szatanizm. Co tam na tych dorocznych sabatach wyśpiewują to strach powtórzyćPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Przecież ta akcja na 100 kilometrów śmierdzi tanią i oklepaną prowokacją polegającą na robieniu wokół siebie reklamy przy użyciu kontrowersji. A komentarze takie jak VanPurza pokazują, jak niektórzy z łatwością łapią się nawet na najbardziej prostackie jej przejawy. Oczywiście w imię tolerancji i światłych poglądów nie mógł sobie odmówić zwyzywania ludzi od fanatyków i oszołomów.
Dajcie spokój, szkoda czasu. Są lepsi prowokatorzy. A jesli rzeczywiście jednej osobie ta etykieta się nie spodobała, to co z tego? Komuś udało się wszystkim dogodzić?
Inna sprawa: wyciąganie wniosków typu "żyjemy w państwie wyznaniowym", bo kilkunastu kolesi wypisuje bluzgi na Facebooku, to tak, jak stwierdzić, że wszyscy jesteśmy (tu wstaw cokolwiek), bo jest taki fanpage na Facebooku. Absurd.Comment
-
Ten model myślowy zawsze mnie rozbawiał do łez. To tak jakby powiedzieć, że Polacy to złodzieje, bo ileś tam samochodów w Niemczech skradli złodzieje polskiej narodowości.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
cytat z opisu piwa na fb:
"Oto X, czyli dziesiąte piwo AleBrowaru."
może to nie jest przekrzywiona monstrancja a jedynie X będący rzymską 10tką ? Nadgorliwość gorsza od faszyzmu - zaraz jeszcze ktoś się przyczepi że kiełbasa na pasku to atak na wegetarian i obraza ich uczuć.
co do umieszczania Arabów i Tory na etykiecie - to trochę bez sensu skoro ta religia zabrania picia alkoholu nie?Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Pozwolę sobie wstawić link do filmiku na youtube:
Jak więc widać, zapalony obrońca krzyża spod pałacu prezydenckiego (słynny już tekst "gdzie jest krzyż?!") okazuje się być współpracownikiem J. Palikota promującego walkę z religią. Ja bym się nie zdziwił, gdyby podobne środowiska inicjowały takie akcji lub choćby nakręcały wokół nich atmosferę po to, żeby dać pożywkę temu, by w okresie dwucyfrowego bezrobocia i rosnącej dziury budżetowej móc rozmawiać w sejmie o tym, czy krzyż powinien wisieć na ścianie.
Co do "podawania do sądu" za obrazę uczuć religijnych - linia orzecznicza sądów w naszych realiach skłania się ku temu, że sprawca musi mieć bezpośredni zamiar takiej obrazy i musi być ona skierowana do bardziej skonkretyzowanej grupy osób (a więc i tak nic z tego nie wyniknie w przypadku AleBrowaru).Comment