Plasyk to taki zawód a kubek może być plastikowy.!!!!!
Plastik czy plastyk a może plasyk... plizzz....
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedziPlasyk to taki zawód a kubek może być plastikowy.!!!!!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedziNie trzy, tylko pięć. No i plastik, a nie plastyk
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedziPlasyk to taki zawód a kubek może być plastikowy.!!!!!Last edited by smes; 2013-06-24, 12:49.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedziPlasyk to taki zawód a kubek może być plastikowy.!!!!!Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedziAle ja nie mylę plastyka z plastikiem tylko zjadłem, chyba z głodu jedną literę.
Plastik jest zawsze wymieniany z odnośnikiem. zob. plastyk.
Comment
-
-
Plastykowy i plastikowy
Witam naszą brać piwną i kolekcjonerską !
Wszystkim tu obecnym ekspertom ... języka polskiego chcę wyjaśnić, że przymiotnik plastykowy, użyty w ogłoszeniu na tym forum, jest prawidłowy. Prawidłowy byłby również plastikowy.
Ignorantom polecam słowniki ortograficzne i słowniki wyrazów obcych. Polecam im, by zapoznali się również z zasadami pisowni pseudonimów, skoro są takimi wspaniałymi znawcami naszej pisowni. Jeśli ktoś ma problem z dostępem do tego typu wiedzy, to wyjaśniam, że pseudonim czyli tzw. nick piszemy dużą literą. To nie mój wymysł, tyko element zasad pisowni języka polskiego.
Niech Ci wszyscy eksperci ..., zapoznawszy się z właściwą literaturą, zwrócą uwagę jakie błędy popełniają, pisząc tutaj. Jest tego niekiedy sporo. Nie czepiam się Ich, bo Ich rozumiem i siebie też.
Dziękuję użytkownikowi Juby piwosz za szczegółowe wyjaśnienia i zrozumienie.
Rozumiem tych mistrzów... od polskiego, ale to trudny temat dla niektórych.
Trudny, bo nie chodzi zawsze o meritum sprawy. Często chodzi o człowieka - jego osobowość. Któż to może zrozumieć ! Jeśli ktoś taki jest, to chętnie nawiążę kontakt.
Niektórzy, mając różne problemy ze sobą, ukazują je również w ten sposób.
Jestem proletariuszem. Jestem dla wielu osób śmieciem, dlatego proszę o zrozumienie i wybaczenie ewentualnych błędów. Nie jestem ekspertem języka polskiego. Może popełniłem sporo błędów, pisząc teraz.
Odczułem tu symptomy nie tylko ignorancji ze strony nawet inteligencji, ale też objawy chamstwa.
Jestem prostym człowiekiem, jestem robotnikiem, ale nie znoszę niektórych zachowań ludzi, które tu zostały ukazane.
Pozdrawiam wszystkich
Tivolo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tivolo Wyświetlenie odpowiedziWitam naszą brać piwną i kolekcjonerską !
Wszystkim tu obecnym ekspertom ... języka polskiego chcę wyjaśnić, że przymiotnik plastykowy, użyty w ogłoszeniu na tym forum, jest prawidłowy. Prawidłowy byłby również plastikowy.
Ignorantom polecam słowniki ortograficzne i słowniki wyrazów obcych. Polecam im, by zapoznali się również z zasadami pisowni pseudonimów, skoro są takimi wspaniałymi znawcami naszej pisowni. Jeśli ktoś ma problem z dostępem do tego typu wiedzy, to wyjaśniam, że pseudonim czyli tzw. nick piszemy dużą literą. To nie mój wymysł, tyko element zasad pisowni języka polskiego.
Niech Ci wszyscy eksperci ..., zapoznawszy się z właściwą literaturą, zwrócą uwagę jakie błędy popełniają, pisząc tutaj. Jest tego niekiedy sporo. Nie czepiam się Ich, bo Ich rozumiem i siebie też.
Trudny, bo nie chodzi zawsze o meritum sprawy. Często chodzi o człowieka - jego osobowość. Któż to może zrozumieć ! Jeśli ktoś taki jest, to chętnie nawiążę kontakt.
Jestem proletariuszem. Jestem dla wielu osób śmieciem, dlatego proszę o zrozumienie i wybaczenie ewentualnych błędów. Nie jestem ekspertem języka polskiego. Może popełniłem sporo błędów, pisząc teraz.
Odczułem tu symptomy nie tylko ignorancji ze strony nawet inteligencji, ale też objawy chamstwa.
Jestem prostym człowiekiem, jestem robotnikiem, ale nie znoszę niektórych zachowań ludzi, które tu zostały ukazane.
Pozdrawiam wszystkich
Tivolo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tivolo Wyświetlenie odpowiedziWitam naszą brać piwną i kolekcjonerską !
Pozdrawiam wszystkich
Tivolo
Comment
-
Comment