Piwko, a co z jazdą autem?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mocho
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.01
    • 92

nic specjalnie dziwnego, pół litra piwa 6% to około 3 jednostek alkoholu, kolego wypił 8 takich piw co daje 24 jednostki. Przyjmuje się że organizm wydala 1 jednostkę na godzinę. Kolega zaczął pić o 16 czyli od tej godziny zaczął też wydalać. W tych okolicznościach byłby trzeźwy koło 16 następnego dnia. To tak czysto teoretycznie

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Tak się pytam, bo kilka razy dmuchałem ok. południa po całodziennym piciu na zlocie i zawsze wychodziło 0.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Może trawożercy z natury mają lepszą przemianę alkoholu? W końcu tacy Inuici na co dzień wieloryba zakąszają foką i jedna bania ich niszczy

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Trawożercy w ogóle mają wszystko lepsze.

Comment

• tristan_tzara
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.12
            • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Trawożercy w ogóle mają wszystko lepsze.
            Racja. Plus lecą na nas wszystkie dziewczyny

Comment

• tristan_tzara
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.12
              • 1038

Jeżdżę dużo samochodem, taka praca. Minimum 100km dziennie, czasem nawet 600. W związku z tym w tygodniu piwa praktycznie nie pije. Czasem jedno lub dwa na pół z partnerką, wiec tyle co nic. Więcej bym się bał, szczegonie ze to piwo otwieram późnym wieczorem a i tez mało kiedy pije jakieś maloalkoholowe(zazwyczaj od 7% w górę). Nawet nie próbuje sprawdzać ile mogę wypić żeby na następny dzień dmuchać 0. Za duże ryzyko a jak prawko zabiorą to koniec kariery Ma to swoje plusy, np jak pije piwo to tylko dla smaku, nie zostanę alkoholikiem, mogę kupić jedno drogie piwo zamiast kilku tańszych itp

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                Tak się pytam, bo kilka razy dmuchałem ok. południa po całodziennym piciu na zlocie i zawsze wychodziło 0.
                Zlot się nie liczy .
                Wtedy znajdujesz się w czasoprzestrzeni zakrzywionej równolegle .
                Skoro się dałem sprowokować, to napiszę - cały ten temat to bzdury kompletne.
                Pijcie, używając nie tylko przełyku, ale i mózgu, lub (kto się uczył logiki, ten wie) kupcie sobie alkomaty. Wasze .

PS. Idę zakąsić wielorybem

Comment

• salvit
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.12
                  • 81

Wirtualny alkomat

Jeżeli ktoś nie ma dobrego alkomatu to może skorzystać ze strony internetowej http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat
                  Wpisuje się swoje "parametry" i ile się wypiło oraz czas picia. I mamy wykres kiedy wytrzeźwiejemy. Nigdy, a swego czasu wielokrotnie to sprawdzałem na parunastu osobach nie zdarzyło się żeby ten test się nie sprawdził. Najczęściej każdy trzeźwiał dużo szybciej, rekordziści nawet w czasie o połowę krótszym.....

Comment

• barsliw
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2013.08
                    • 289

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika salvit Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeżeli ktoś nie ma dobrego alkomatu to może skorzystać ze strony internetowej http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat

Wpisuje się swoje "parametry" i ile się wypiło oraz czas picia. I mamy wykres kiedy wytrzeźwiejemy. Nigdy, a swego czasu wielokrotnie to sprawdzałem na parunastu osobach nie zdarzyło się żeby ten test się nie sprawdził. Najczęściej każdy trzeźwiał dużo szybciej, rekordziści nawet w czasie o połowę krótszym.....

Obstawiam, ze zaraz usłyszysz "ciepłe słowa" za radę badania sie Excelem

Comment

• ElDesmadre
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2010.05
                      • 155

No nie wiem. Ja zagryzam golono boczkiem i sałatką z szynki, a raz miałem taką sytuację, że wypiłem między 20 a 24-tą cztery piwa, a na pożegnanie jeszcze kieliszek wiśniówki. Następnego dnia wyjazd autem, kontrola około 7:30, wynik 0.

A co do tych jednostek alkoholu czy kalkulatorów trzeźwienia, to o kant rzyci roztrzaskać - uśrednione wartości nie mają w tym wypadku żadnego sensu. Jeden szybciej trzeźwieje, drugi wolniej, wszystko zależy od szeregu czynników. Te kalkulatory tylko wprowadzają w błąd, w jedną jak i drugą stronę. Oczywiście gorzej jak człowiek sobie wyliczy że powinien być już trzeźwy, a tymczasem nie jest. Najlepiej sobie kupić sensowny alkomat i go regularnie kalibrować.
                      http://thebeervault.blogspot.com

Comment

• iron
                        • 2002.08
                        • 6717

A najważniejsze - to nie dać się złapać
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• tristan_tzara
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2007.12
                          • 1038

No właśnie jeśli ktoś dużo pije i ma pracę wymagającą jazdy, najlepiej zaopatrzyć się w dobry alkomat. Często odwiedzam budowy, kierowcy np gruszek ns hotelu lubią czasem popić. Składają się na dobry alkomat, koszt się rozkłada, używa każdy kto robił libacje i jak rano nie wyjdzie to urlopik lub wyjście na późniejsza porę. Te alkomaty netowe to bzdura. Nie można za bardzo im ufać. Jak musi się wracać do domu samochodem z jakiegoś chlania, to już lepiej iść na policje dmuchnąć i wiedzieć czy juz można, czt jeszcze poczekać. Nie wiem jak się sprawa ma z tymi jednorazowkami za 5zl z kiosku. Podobno w miarę ok.

Comment

• slavoy
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Ja ufam tym jednorazówkom i kupuję takie raz na parę miesięcy hurtem w Makro. Są to klasyczne balony, jakich używała kiedyś policja/milicja. Prosta reakcja chemiczna i wszystko wiadomo. Gdy po jednym piwku dmuchnie się w toto, od razu robi się ciepły (reaguje), a po chwili nabiera koloru.
                            Elektronika jest zawodna, nie wiesz kiedy to się rozkalibruje, czy dostało odpowiednią dawkę etc, etc.
                            Last edited by slavoy; 2014-12-16, 18:24.
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• Latarnik
                              Premium Lamplighter
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2004.06
                              • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi
                              A podają jaki jest procent kierowców nietrzeźwych względem trzeźwych? Np. podczas kontroli drogowych?
                              W 2017 roku policjanci przeprowadzili 17 813 241 kontroli trzeźwości.
                              W ich wyniku ujawniono 87 137 kierujących pojazdami w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego,
                              z czego 32 tys. liczbę nietrzeźwych uczestników ruchu drogowego stanowili rowerzyści i np. woźnice.
                              Czyli nietrzezwych kierowcow samochodow zatrzymano 55 161, czyli 0.3% badanych.
                              5450 kapsli z wypitych piw
                              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                                W 2017 roku policjanci przeprowadzili 17 813 241 kontroli trzeźwości.
                                W ich wyniku ujawniono 87 137 kierujących pojazdami w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego,
                                z czego 32 tys. liczbę nietrzeźwych uczestników ruchu drogowego stanowili rowerzyści i np. woźnice.
                                Czyli nietrzezwych kierowcow samochodow zatrzymano 55 161, czyli 0.3% badanych.
                                Jest sobota przed południem, z pewnością mam 0,00... i być może dlatego kompletnie nie rozumiem powyższego przekazu .

Comment

Przetwarzanie...
                                X