nic specjalnie dziwnego, pół litra piwa 6% to około 3 jednostek alkoholu, kolego wypił 8 takich piw co daje 24 jednostki. Przyjmuje się że organizm wydala 1 jednostkę na godzinę. Kolega zaczął pić o 16 czyli od tej godziny zaczął też wydalać. W tych okolicznościach byłby trzeźwy koło 16 następnego dnia. To tak czysto teoretycznie
Piwko, a co z jazdą autem?
Collapse
X
-
Comment
-
Jeżdżę dużo samochodem, taka praca. Minimum 100km dziennie, czasem nawet 600. W związku z tym w tygodniu piwa praktycznie nie pije. Czasem jedno lub dwa na pół z partnerką, wiec tyle co nic. Więcej bym się bał, szczegonie ze to piwo otwieram późnym wieczorem a i tez mało kiedy pije jakieś maloalkoholowe(zazwyczaj od 7% w górę). Nawet nie próbuje sprawdzać ile mogę wypić żeby na następny dzień dmuchać 0. Za duże ryzyko a jak prawko zabiorą to koniec karieryMa to swoje plusy, np jak pije piwo to tylko dla smaku, nie zostanę alkoholikiem, mogę kupić jedno drogie piwo zamiast kilku tańszych itp
Comment
-
.
Wtedy znajdujesz się w czasoprzestrzeni zakrzywionej równolegle.
Skoro się dałem sprowokować, to napiszę - cały ten temat to bzdury kompletne.
Pijcie, używając nie tylko przełyku, ale i mózgu, lub (kto się uczył logiki, ten wie) kupcie sobie alkomaty. Wasze.
PS. Idę zakąsić wielorybemComment
-
Wirtualny alkomat
Jeżeli ktoś nie ma dobrego alkomatu to może skorzystać ze strony internetowej http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat
Wpisuje się swoje "parametry" i ile się wypiło oraz czas picia. I mamy wykres kiedy wytrzeźwiejemy. Nigdy, a swego czasu wielokrotnie to sprawdzałem na parunastu osobach nie zdarzyło się żeby ten test się nie sprawdził. Najczęściej każdy trzeźwiał dużo szybciej, rekordziści nawet w czasie o połowę krótszym.....Comment
-
Jeżeli ktoś nie ma dobrego alkomatu to może skorzystać ze strony internetowej http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat
Wpisuje się swoje "parametry" i ile się wypiło oraz czas picia. I mamy wykres kiedy wytrzeźwiejemy. Nigdy, a swego czasu wielokrotnie to sprawdzałem na parunastu osobach nie zdarzyło się żeby ten test się nie sprawdził. Najczęściej każdy trzeźwiał dużo szybciej, rekordziści nawet w czasie o połowę krótszym.....
Obstawiam, ze zaraz usłyszysz "ciepłe słowa" za radę badania sie ExcelemComment
-
No nie wiem. Ja zagryzam golono boczkiem i sałatką z szynki, a raz miałem taką sytuację, że wypiłem między 20 a 24-tą cztery piwa, a na pożegnanie jeszcze kieliszek wiśniówki. Następnego dnia wyjazd autem, kontrola około 7:30, wynik 0.
A co do tych jednostek alkoholu czy kalkulatorów trzeźwienia, to o kant rzyci roztrzaskać - uśrednione wartości nie mają w tym wypadku żadnego sensu. Jeden szybciej trzeźwieje, drugi wolniej, wszystko zależy od szeregu czynników. Te kalkulatory tylko wprowadzają w błąd, w jedną jak i drugą stronę. Oczywiście gorzej jak człowiek sobie wyliczy że powinien być już trzeźwy, a tymczasem nie jest. Najlepiej sobie kupić sensowny alkomat i go regularnie kalibrować.Comment
-
A najważniejsze - to nie dać się złapaćbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
No właśnie jeśli ktoś dużo pije i ma pracę wymagającą jazdy, najlepiej zaopatrzyć się w dobry alkomat. Często odwiedzam budowy, kierowcy np gruszek ns hotelu lubią czasem popić. Składają się na dobry alkomat, koszt się rozkłada, używa każdy kto robił libacje i jak rano nie wyjdzie to urlopik lub wyjście na późniejsza porę. Te alkomaty netowe to bzdura. Nie można za bardzo im ufać. Jak musi się wracać do domu samochodem z jakiegoś chlania, to już lepiej iść na policje dmuchnąć i wiedzieć czy juz można, czt jeszcze poczekać. Nie wiem jak się sprawa ma z tymi jednorazowkami za 5zl z kiosku. Podobno w miarę ok.Comment
-
Ja ufam tym jednorazówkom i kupuję takie raz na parę miesięcy hurtem w Makro. Są to klasyczne balony, jakich używała kiedyś policja/milicja. Prosta reakcja chemiczna i wszystko wiadomo. Gdy po jednym piwku dmuchnie się w toto, od razu robi się ciepły (reaguje), a po chwili nabiera koloru.
Elektronika jest zawodna, nie wiesz kiedy to się rozkalibruje, czy dostało odpowiednią dawkę etc, etc.Ostatnia zmiana dokonana przez slavoy; 2014-12-16, 18:24.Dick Laurent is dead.Comment
-
W ich wyniku ujawniono 87 137 kierujących pojazdami w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego,
z czego 32 tys. liczbę nietrzeźwych uczestników ruchu drogowego stanowili rowerzyści i np. woźnice.
Czyli nietrzezwych kierowcow samochodow zatrzymano 55 161, czyli 0.3% badanych.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
W 2017 roku policjanci przeprowadzili 17 813 241 kontroli trzeźwości.
W ich wyniku ujawniono 87 137 kierujących pojazdami w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego,
z czego 32 tys. liczbę nietrzeźwych uczestników ruchu drogowego stanowili rowerzyści i np. woźnice.
Czyli nietrzezwych kierowcow samochodow zatrzymano 55 161, czyli 0.3% badanych..
Comment