Niestety z każdym rokiem po 89 roku Polska jest coraz biedniejsza - znaczy bogaci się wąska grupa kosztem reszty społeczeństwa. Z centrów kilku dużych miast czy z własnego domku słabo to widać ale prawdą jest, że Polska jest krajem skrajnej biedy i nędzy gdzie akurat dobre piwo jest towarem ostatniej potrzeby. Na piramidzie Maslova 80% Polaków nie wychodzi z dwóch dolnych rejonów bo po prostu nie ma na to szans.
Przy piwie o biedzie wPolsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPolska jest krajem skrajnej biedy i nędzy... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNiestety z każdym rokiem po 89 roku Polska jest coraz biedniejsza - znaczy bogaci się wąska grupa kosztem reszty społeczeństwa."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNiestety z każdym rokiem po 89 roku Polska jest coraz biedniejsza - (...).
Wystarczy zerknąć na polskie ulice. Ludzie podróżują, dobrze się ubierają, jeżdżą dobrymi autami, po prostu cieszą się z życia! Za dużo defetyzmu Zythumie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNiestety z każdym rokiem po 89 roku Polska jest coraz biedniejsza - znaczy bogaci się wąska grupa kosztem reszty społeczeństwa. Z centrów kilku dużych miast czy z własnego domku słabo to widać ale prawdą jest, że Polska jest krajem skrajnej biedy i nędzy gdzie akurat dobre piwo jest towarem ostatniej potrzeby. Na piramidzie Maslova 80% Polaków nie wychodzi z dwóch dolnych rejonów bo po prostu nie ma na to szans.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziLudzie podróżują, dobrze się ubierają, jeżdżą dobrymi autami, po prostu cieszą się z życia!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi.. a Orzeł jest z czekolady
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi.. a Orzeł jest z czekoladyOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCo prawda nie za bardzo wiem o czym piszesz...Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2013-08-27, 20:47.
Comment
-
-
Bezcenny temat - Krzysiu i VanPurRz zgadzają się pośrednio co do jednego (choć jak mniemam z diametralnie innych powodów) - że teraz jest bardzo źle, a domyślnie że kiedyś było lepiej, choć jeden sięga krócej w czasie, drugi zapewne do PRLu...
Choć trzeba przyznać jedno - w PRLu nie było większych powodów do zawiści - większość gówno miała - znaczy miała pieniądze w portfelu, niby niemało, ale i tak za mało, żeby coś sensownego za to kupić, a ci co mieli na tyle dużo, żeby coś kupić, to przy dzisiejszej perspektywie i tak te dobra luksusowe które nabywali były takie... trochę gówniane...
Może bardziej niż gówniane pasuje określenie przaśne.
Demagog z tego wyciągnie wniosek, że PRL był uczciwym systemembigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Kompletnie nie rozumiem, na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek. Ja oceniam, że jest bieda, bo gminy w coraz mniejszym stopniu są w stanie utrzymać mieszkania komunalne, chociaż coraz więcej jest prywatnych. A dane dotyczące zadłużenia są oficjalne i publicznie dostępne.
A po szczegóły zapraszam do gmin Mieroszów, Kamienna Góra, Carny Bór i Lubawka. Raczej przestanie być ci wesoło. Tylko jedna rzecz- powiat Wałbrzych stracił w ciągu około 15 lat ponad 25 tys. mieszkańców - czyli tyle, ile obecnie Jedlina Zdrój, Mieroszów i Boguszów mają razem wzięte.
Miłych snów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziKompletnie nie rozumiem, na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek. Ja oceniam, że jest bieda, bo gminy w coraz mniejszym stopniu są w stanie utrzymać mieszkania komunalne, chociaż coraz więcej jest prywatnych. A dane dotyczące zadłużenia są oficjalne i publicznie dostępne.
A po szczegóły zapraszam do gmin Mieroszów, Kamienna Góra, Carny Bór i Lubawka. Raczej przestanie być ci wesoło. Tylko jedna rzecz- powiat Wałbrzych stracił w ciągu około 15 lat ponad 25 tys. mieszkańców - czyli tyle, ile obecnie Jedlina Zdrój, Mieroszów i Boguszów mają razem wzięte.
Miłych snów.
Co do biedy, to nie będę się kłócił, bo w wymienionych przez Ciebie miejscach nie byłem, Ty zapewne tak, z racji na bliskość miejsca zamieszkania.
Tylko abstrahując od władzy centralnej, czy miejscowi włodarze (obecni i byli) też są takimi biedakami, czy może właśnie właścicielami tych mieszkań prywatnych, których jest więcej. A przecież ktoś ich kiedyś wybrał na te stanowiska...
Bynajmiej nie cieszę się z biedy, tylko komicznym wydał mi się fakt, że jak wspomniałem pośrednio, pisałeś jednym głosem z VanPurRzem.
A co do danych o zadłużeniu - dobrze, że są jawne, bo nie zawsze tak było (zwłaszcza za PRL-u).Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-08-27, 23:54.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziTo widać. Nie przyszło ci do głowy, że to wszystko jest na krechę? Nie bez przyczyny dług publiczny wzrósł do prawie biliona złotych, a całe zadłużenie społeczeństwa do trzech bilionów.
Kocham ludzi, którzy zamiast wsiąść sprawy w swoje ręce czekają na mannę z nieba! Tylko siąść na kamieniu i się rozpłakać, co?
Comment
-
Comment