Dlaczego piwo PINTY musi kosztować powyżej 10 zł w knajpie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Tak, zgadzam się z Tobą, przez internet można już zamówić prawie każe polskie, ciekawe piwo. Źle się wyraziłem, chodziło mi o dostępność w handlu tradycyjnym

Ale racja, co parę miesięcy jedno spore zamówienie i ze wszystkim jesteś na bieżąco. Ja się ograniczam do zasobów okolicznych sklepów bo nie daję rady z tymi premierami co są dostępne, więc pewne braki są dla mnie bonusową selekcją. Ostatnio poszedłem po SZałPiw, Grand Prix i Żytorillo a zatrzymałem się przy półce z Nogne O, Evil Twin i jakimś walijskim cudakiem którego nazwy nawet już nie umiem powtórzyć. Teraz mam klęskę urodzaju a deficyt czasu i funduszy.

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      W hurtowniach zresztą czy w Lublinie czy w Warszawie najczęściej nie ma, bo właśnie się skończyło albo nigdy nie było :/ Pacyfik jest smaczny i go lubię, tylko w jakiej jest on cenie?? Odnoszę, wrażenie że w wyższych niż Pinta.
      Pacific nie trafia do hurtowni, idzie bezpośrednio z browaru. A jego cena nie jest wyższa niż Pinty.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8108

Wykazałem ile to piwo może kosztować. Przyjąłem do wiadomości informację tomolka (też do tego się jako wspólnik kiedyś się przymierzałem) i uważam, że cena rzemieślniczych powyżej 9 zł jest zwykłym dymaniem klienta. Cóż, stracę to i owo, ale wolę wydać na coś innego.
        Cieszę się,że wreszcie ktoś raczył zauważyć to o czym pisałem już parę lat wcześniej tylko na bazie piw z browarów restauracyjnych.
        Jeżeli uważacie,że jako klienci nie jesteśmy dymani to ja przedstawię ten problem na piwie przemysłowym ale z zagranicy.Otóż Krusovice w naszym Kauflandzie kosztują 4.99{jak dobrze pamiętam).Natomiast w Czechach i to w sklepie 1.8-2 pln.Uważacie,że to nie jest dymanie klienta? Podobnie jest z piwami w knajpach z takiej Pinty czy innej Widawy.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

To chyba jakaś zadziwiająca szczerość, pisać, że jest się dymanym przez Pintę i Widawę Biorąc pod uwagę emocje i niezadowolenie, można powiedzieć, że niektórzy są wręcz gwałceni przez te browary
          Proponuję zgłaszać te gwałty na policję, gwałty są przestępstwem, wyrok na tych gwałcicieli powinien im dać do myślenia, że kogoś krzywdzą,
          W przyszłości jak będą chcieli kogoś zgwałcić kilka razy się zastanowią, czy warto wracać za kratki jako gwałciciel recydywista

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

To ile wedle ciebie te Krusowice powinny kosztować w Polsce?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
              ....Otóż Krusovice w naszym Kauflandzie kosztują 4.99{jak dobrze pamiętam).Natomiast w Czechach i to w sklepie 1.8-2 pln. ...
              To chyba zły przykład. Do tego 1.8-2 pln należy doliczyc koszty transportu do
              Polski, kurs euro w czasie gdy piwo przekroczyło granicę no i opłacić podatek. Moim zdaniem w cenie piwa sprowadzonego z zagranicy 50% stanowią "złodziejskie" opłaty.
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                Cieszę się,że wreszcie ktoś raczył zauważyć to o czym pisałem już parę lat wcześniej tylko na bazie piw z browarów restauracyjnych.
                Jeżeli uważacie,że jako klienci nie jesteśmy dymani to ja przedstawię ten problem na piwie przemysłowym ale z zagranicy.Otóż Krusovice w naszym Kauflandzie kosztują 4.99{jak dobrze pamiętam).Natomiast w Czechach i to w sklepie 1.8-2 pln.Uważacie,że to nie jest dymanie klienta? Podobnie jest z piwami w knajpach z takiej Pinty czy innej Widawy.
                To po co kupujesz te Krusovice?

To ile takie piwo z Pinty powinno w knajpie kosztować?
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  To ile wedle ciebie te Krusowice powinny kosztować w Polsce?
                  Dla porównania, w warszawskich "specjalach", a więc kurduplach w porównaniu z Kauflandem, Rohożec i Policzka (11, 12 i w przypadku Rohożca 13) chodzą po 3,60 - 4 zł plus butelka. Więc teoretycznie Kaufland powinien być w stanie ich zeżreć ceną, no ale nie wiem, jaka jest relacja cen tych piw do Kruszowic w Czechach.

Comment

• tomolek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 1752

Pomijając fakt, że dyskutujemy o piwie, które nie jest warte nawet tych 2 zł to tego typu produkty w marketach często są w kosmicznych cenach. Tam tanie mają być produkty, na których ceny zwraca uwagę przeciętny konsument - masło, mleko, ćwiartka tylna z kurczaka. Kogo obchodzą jakieś fanaberie w pazłotkach...
                    To nie są miejsca na kupowanie ciekawego piwa.

Zresztą rozmawiamy o piwie importowanym, czyli już zupełnie odeszliśmy od tematu.
                    Last edited by tomolek; 2013-12-11, 23:08.
                    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

@grzeber: to jest lenistwo, bo gość woli kupić Ambera lub Obolona na promocji w markecie i wrzucic
                      Na półkę z kilkuzlotowa przebitka. A po Pinte czy Artezana trzeba jechać, daleko, załatwiać... Etc.
                      @kiszot: nie do końca masz rację. Browary restauracyjne jeszcze się nie zamortyzowaly, a na Jurze tak.

Comment

• Żywiec
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.12
                        • 1571

@grzeber: to jest lenistwo, bo gość woli kupić Ambera lub Obolona na promocji w markecie i wrzucic
                        Na półkę z kilkuzlotowa przebitka. A po Pinte czy Artezana trzeba jechać, daleko, załatwiać... Etc.
                        @kiszot: nie do końca masz rację. Browary restauracyjne jeszcze się nie zamortyzowaly, a na Jurze tak.
                        Tylko, że amortyzacja zwierciańskiego browaru nie ma dla nas żadnego znaczenia. Płacimy zryczatłowaną kwotę za każdy zakontraktowany litr piwa.

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                          Skończmy już z tym ucinaniem co drugiego wątku stwierdzeniem, że dyskusja jest jałowa czy bezsensowna.
                          Masz rację, nazwę to inaczej. Dyskusja przypomina debatę o mechanice kwantowej prowadzoną przez ludzi, których wiedza o matematyce i fizyce zatrzymała się na poziomie 4. klasy szkoły podstawowej wg starego systemu edukacyjnego.
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

W Lucyferze PINTA po 5 złotych
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dyskusja przypomina debatę o mechanice kwantowej prowadzoną przez ludzi, których wiedza o matematyce i fizyce zatrzymała się na poziomie 4. klasy szkoły podstawowej wg starego systemu edukacyjnego.
                              Racja, prawdziwi eksperci rozmawiają na zamkniętych profilach na fejsbuku.

Comment

• tomolek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                                W Lucyferze PINTA po 5 złotych
                                Na stałe? Większość knajp stosuje takie czasowe promocje, a może po prostu beczki im się juz kiszą. U nas też są akcje duże w cenie małego czy inne hepi ałers.

Wydaje mi się, że stałe ceny Pinty itp. w większości lokali w Polsce oscylują w granicach 10-12 zł.
                                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

Przetwarzanie...
                                X