Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
Wyświetlenie odpowiedzi
Dlaczego piwo PINTY musi kosztować powyżej 10 zł w knajpie
Collapse
X
-
-
-
Zaraz licytacja dojdzie do denara Mieszka I :]
Comment
-
-
Ja pamiętam piwo w kuflotece gdzieś w okolicach Wadowic za 350 zeta plus 100 zeta zastawu za kufel - jakiś 1988 rok.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Około 1985-86 pan ojciec płacili za bańkę (taka na mleko 20 litrów) piwa (jakiego?) w Zwierzyńcu (bar w kamienicy na rogu skąd widać kierunek Zamość i Biłgoraj) banknotem dwutysięcznym (Mieszko/Chrobry) i dostali jakąś resztę, za którą nabyłem od kolegi młodocianego cinkciarza bon 0,1 $.
PS: już miałem bon 0,01 $ ale i tak na donaldy nie wystarczyło
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziaha, czyli masz zero pojęcia o ekonomii, kosztach i polskim prawie.
Chcesz mi powiedzieć,że reszta czyli 3.50 to koszta,zyski i podatki? To czemu angielskie piwa które kosztują po 2 funty u nas sa po 10-12 pln? Porównując cenę takich Krusovic to angielskie piwa powinny kosztować min 20 pln.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziOkoło 1985-86 pan ojciec płacili za bańkę (taka na mleko 20 litrów) piwa (jakiego?) w Zwierzyńcu (bar w kamienicy na rogu skąd widać kierunek Zamość i Biłgoraj) banknotem dwutysięcznym (Mieszko/Chrobry) i dostali jakąś resztę, za którą nabyłem od kolegi młodocianego cinkciarza bon 0,1 $.
PS: już miałem bon 0,01 $ ale i tak na donaldy nie wystarczyło
Ciekawe jakie wtedy by ludzie robili oczy, jakby im powiedzieć o piwnej rewolucji - że piwo będzie powszechnie dostępne i do tego do wyboru, do koloru...Last edited by iron; 2013-12-13, 21:11.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziSkąd ten przelicznik? Nie chce mi się wierzyć, że jedno z najtańszych piw kosztowało wtedy tyle, ile dzisiaj piwa z wyższej (czy średnio-wyższej) półki.
Comment
-
Comment