Niejednokrotnie pilem piwo "pod chmurką", często w parku, nad wodą, czy też na połoninkach. Jednak dopiero wczoraj dowiedziałem się, że za spożywanie alkoholu (także piwa) poza lokalem grozi kara od 200 do 5 000 pln. Wiedziałem, że to nielegalne, ale że aż takie wysokie są kary, to mnie trochę zmroziło
picie "pod chmurką"
Collapse
X
-
Tak wysokie katy są dla dobra naszego i restauratorów. Dla naszego, bo pijąc gdzieś w trawie cyz na murku narażamy się na uduszenie, gdy piwo trafi nie do tej co trzeba rury wewnątrz organizmu. Czyli - -władza dba o nasze zdrowie.
A jeśli bardzo chcemy pić piwo pod chmurką, to możemy to oczywiście zrobić w ogródkach piwnych. Piwo jest tam obrzydliwie drogie, ale pamietajmy, że pijąc w ogródkach wspieramy naszą gosepodarkę; pieniądze idą na utrzymanie mercedesa właściela knajpy, radnych i posłów. Aha, senatorów i premiera też.
-
-
mnie w ub roku spotkała taka przygoda że pan policjant spuścił ze smyczy psa który mnie zaatakował w miejskim parku za picie piwa ale policjant był tak miły że tylko spisał i pozwolił dopic tylko co otwarte piwo i jeszcze następne na odstresowanie
ale od tej pory już w parku staram się nie pić albo się jakoś konspirujeKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
przechadzałem się w ubiegły piątek z butelką Palma w ręku po wrocławskim rynku w godzinach szczytu, sporo policjantów zero ekscesów...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jak pijesz w ogródku piwo kupione w knajpie, to jesteś cacy, a jak usiądziesz na ławce z piwem z, bądź co bądź, legalnego sklepu - to BE, jesteś przestępcą.
Nie lubię tego państwa...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment