Coś czuję, że w tym roku będzie możliwa bitwa na śnieżki
Podczas WWP i FDP nie będzie meczu na Stadionie Miejskim
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sudety Wyświetlenie odpowiedziŚląsk ma podpisaną kilkuletnią umowę gwarantującą mu rozgrywanie meczów na tym obiekcie.
Dyskusja czy nędzni kopaczo-biegacze będą tam dostawać baty od innych, nieco mniej nędznych, kopaczo-biegaczy jest moim zdaniem bez sensu - powtarzam, że jeżeli właściciel obiektu zdecydował się wykorzystać go w tym terminie na Festiwal, to chyba wie co robi. Do tego zapewnienie Agnieszki i moim zdaniem to wyczerpuje temat.
Comment
-
-
Forma rozgrywania Ekstraklasy zmieniła się w tym sezonie. Część zasadnicza kończy się na 30 kolejce 12.04.14. Wtedy na podstawie układu tabeli zostanie zrobione podział na grupę A (mistrzowską) i B (spadkową). FDP wypada w trakcie 34 kolejki. Zestawienie kto z kim jest już znane dlatego musimy liczyć, że WKS zajmie w rundzie zasadniczej, któreś z miejsc: 1, 2, 5, 6, 9, 10, 13, 14. Wtedy zagrają na wyjeździe. Śląsk może zawsze zagrać na Oporowskiej, ale jeśli wypadnie mecz z Zagłębiem w tym terminie to raczej nie liczyłbym na to.
Comment
-
-
A nie, bo podczas 33 kolejki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Xenocyd, dziękuję za głos rozsądku. Dyskusja wydzielona, tutaj możecie robic nawet zakłady jak chcecie
Comment
-
-
Pytanie ogólne ( może już było o tym ale nie widziałem )- jest jakaś przeszkoda, żeby i FDP, i mecz odbyły się w tym samym czasie? Czy tereny zajęte przez festiwal są potrzebne do organizacji meczu? Np. ze względów bezpieczeństwa?Ostatnia zmiana dokonana przez concerto; 2014-02-07, 11:27."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Zatem mamy opcje:
1) Śląsk wycofuje się z rozgrywek
2) Śląsk zajmuje w lidze takie miejsce, że gra na wyjeździe
3) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz odbywa się w normalnym trybie poniedziałek
4) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz przeniesiony na inny termin (np. środa)
5) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz przeniesiony na Oporowską
6) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - wojewoda pod byle pozorem zamyka cały stadion, mecz przy pustych trybunach, kibice piją piwo z nami pod stadionem
Teraz tylko trzeba pomyśleć nad prawdopodobieństwem wydarzenia i poustawiać stawki
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
ee no, już siekierkę wyciągnąłem z piwnicy co by ją podostrzyć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZatem mamy opcje:
1) Śląsk wycofuje się z rozgrywek
2) Śląsk zajmuje w lidze takie miejsce, że gra na wyjeździe
3) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz odbywa się w normalnym trybie poniedziałek
4) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz przeniesiony na inny termin (np. środa)
5) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - mecz przeniesiony na Oporowską
6) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - wojewoda pod byle pozorem zamyka cały stadion, mecz przy pustych trybunach, kibice piją piwo z nami pod stadionem
Teraz tylko trzeba pomyśleć nad prawdopodobieństwem wydarzenia i poustawiać stawki
Ja jeszcze bym dodał:
7) Śląsk zajmuje takie miejsce, że gra u siebie - liga zmienia terminarz (długa zima lub zamiana ze sobą np. 33 i 34 kolejki)
Swoją drogą stadiony we Wrocławiu i Gdańsku przez taką organizację ligi mają teraz problem z wynajmowaniem obiektu na imprezy. A może to kluby go mają, bo ktoś im wcześniej zajmie stadion. Warszawa i Poznań chociaż mają gwarancję miejsc 1-4Ostatnia zmiana dokonana przez olie; 2014-02-07, 12:26.
Comment
-
Comment