Przy piwie o Igrzyskach w Soczi.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Z komentarzy prasy rosyjskiej, obszernie cytowanej na świecie, najbardziej podoba mi "fiński nóż wbity w Rosję".

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
      Krążek jest okrągły, bramki są dwie, tercje są trzy. Tak to bywa. Nieprzewidywalność to jedna z przyczyn piękna sportu. Teraz Rosjan to spotkało, w 1988r w Calgary Kanadyjczyków (równie kochających hokeja). W piłce takie potęgi jak Włosi, Niemcy, Brazylia u siebie albo nie doszły do finału, albo w nim przegrały... Co ciekawe, po rozpadzie ZSRR Rosjanie dwa razy organizowali MŚ w hokeju (2000, 2007) i ugrali u siebie jeden brąz.

Noo Panowie, to Wy we dwóch nie poradziliście sobie (pewnie z piwkiem w ręku i przed TV), a ja sam w robocie przed kompem i z herbatką w ręku.... Chyba mało się staraliście.
      Ale mam też inną teorię, spiskową.
      Co piliście?
      Czeskie piwka plus Masona To pewnie przez Masona
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

Bingo, dobrze kalkulujesz. No bo jak tu Pepików w konfrontacji z Dźodźami (od fonetycznej wymowy George (dokładnie o Busha jr. chodziło)) dopingować Dźopą lub innym PA na dźodź hopie? (kurna, Dźopa na dźodź hopie, dobre do piwowarstwa domowego)
        Kurka, ale Mason chmielił Bismarckami?
        Któreś z czeskich musiało być skażone Dźodźowym chmielem.
        Na następny mecz polecam Pintę Koniec Świata a na drugi mecz Balck Velvet, Crown Royal, Seagram's V.O. lub Canadian Special Old.

A serio stawiam na Szwedów (kibicuję Finom) i jednak Kanadę. Myślę, że bez względu na formę, weźmie górę zakodowany kompleks Amerykanów i Finów. Dziesiątkami lat zbierali cięgi od Szwedów i Kanadyjczyków. To takie dwie święte wojny będą. W finale stawiam na Szwecję, a o brąz na Finów (Dźodzie tylko o złoto są zmotywowani).
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5035

Czy wiecie, ze Justyna Kowalczyk moze stracic medal lub medale zdobyte w Soczi?
          Na swoim profilu fb reklamuje srodek p. bolowy markaine, a takie dzialania sa w czasie igrzysk zakazane.
          5470 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• iron
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
            Czy wiecie, ze Justyna Kowalczyk moze stracic medal lub medale zdobyte w Soczi?
            Na swoim profilu fb reklamuje srodek p. bolowy markaine, a takie dzialania sa w czasie igrzysk zakazane.
            Jeśli już to medal, bo zeszła z trasy biegu na 30 kilometrów.

Pytanie czy warto było biec w dwóch biegach drużynowych, gdzie nie było szans na medale?

No i zapewne głupie były te okoliczności kontuzji (np. wkurzyła się i przykopała w coś, albo hantel jej spadł na stopę) - bo raczej to kontuzja stłuczeniowa, nie zmęczeniowa...
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• gwzd
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.01
              • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
              No i zapewne głupie były te okoliczności kontuzji (np. wkurzyła się i przykopała w coś, albo hantel jej spadł na stopę) - bo raczej to kontuzja stłuczeniowa, nie zmęczeniowa...
              Tego nie wiesz i możesz tylko domniemywać, równie dobrze mogła ucierpieć podczas treningu. Dziś powodem zejścia z trasy było zderzenie z rywalką.

Comment

• iron
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.08
                • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi
                Tego nie wiesz i możesz tylko domniemywać, równie dobrze mogła ucierpieć podczas treningu. Dziś powodem zejścia z trasy było zderzenie z rywalką.
                Oczywiście, że to domniemania, ale:
                1 Na treningu nie ma rywalek
                2. Inne są konsekwencje zderzenia zależnie od stanu zdrowia
                3. Zastanawiające jest konsekwentne odmawianie podania przyczyn złamania - tak jakby to było właśnie "coś głupiego" i sama zawodniczka była na siebie zła, że coś takiego się wydarzyło w czasie przygotowań do IO.

Tak czy siak szacunek za złoto na 10 kilometrów. Akurat wg mnie Kowalczyk jest jednym z zawodników, który tyle zrobił dla sportów zimowych, że już nic nie musi...
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Blackbeard
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.12
                  • 209

Wydaje mi się, że w jednym z wywiadów (próbowałem go odszukać, lecz nie podołałem), Justyna Kowalczyk spytana o przyczynę urazu stopy, odpowiedziała, iż nastąpił on w wyniku sytuacji pozasportowej.
                  Mors ultima linea rerum.

Comment

• beerek62
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2010.04
                    • 1046

I mamy kolejne dwa medale - brąz panów i srebro pań w panczenach.
                    Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                    Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
                      I mamy kolejne dwa medale - brąz panów i srebro pań w panczenach.
                      O rzesz.... Czyli jednak będą budować te cztery kryte tory.

Comment

• dominik_walkowiak
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2013.10
                        • 335

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        O rzesz.... Czyli jednak będą budować te cztery kryte tory.
                        No szansa dla naszych na lepsze zaplecze treningowe

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackbeard Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wydaje mi się, że w jednym z wywiadów (próbowałem go odszukać, lecz nie podołałem), Justyna Kowalczyk spytana o przyczynę urazu stopy, odpowiedziała, iż nastąpił on w wyniku sytuacji pozasportowej.
                          W jednym z wywiadów powiedziała, że kiedyś powie, co się stało, ale nie w najbliższym czasie.

Comment

• beerek62
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2010.04
                            • 1046

Może kogoś kopnęła w cztery litery i wstyd jej się przyznać
                            Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                            Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

Przetwarzanie...
                            X