Z komentarzy prasy rosyjskiej, obszernie cytowanej na świecie, najbardziej podoba mi "fiński nóż wbity w Rosję".
Przy piwie o Igrzyskach w Soczi.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziKrążek jest okrągły, bramki są dwie, tercje są trzy. Tak to bywa. Nieprzewidywalność to jedna z przyczyn piękna sportu. Teraz Rosjan to spotkało, w 1988r w Calgary Kanadyjczyków (równie kochających hokeja). W piłce takie potęgi jak Włosi, Niemcy, Brazylia u siebie albo nie doszły do finału, albo w nim przegrały... Co ciekawe, po rozpadzie ZSRR Rosjanie dwa razy organizowali MŚ w hokeju (2000, 2007) i ugrali u siebie jeden brąz.
Noo Panowie, to Wy we dwóch nie poradziliście sobie (pewnie z piwkiem w ręku i przed TV), a ja sam w robocie przed kompem i z herbatką w ręku.... Chyba mało się staraliście.
Ale mam też inną teorię, spiskową.
Co piliście?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Bingo, dobrze kalkulujesz. No bo jak tu Pepików w konfrontacji z Dźodźami (od fonetycznej wymowy George (dokładnie o Busha jr. chodziło)) dopingować Dźopą lub innym PA na dźodź hopie? (kurna, Dźopa na dźodź hopie, dobre do piwowarstwa domowego)
Kurka, ale Mason chmielił Bismarckami?
Któreś z czeskich musiało być skażone Dźodźowym chmielem.
Na następny mecz polecam Pintę Koniec Świata a na drugi mecz Balck Velvet, Crown Royal, Seagram's V.O. lub Canadian Special Old.
A serio stawiam na Szwedów (kibicuję Finom) i jednak Kanadę. Myślę, że bez względu na formę, weźmie górę zakodowany kompleks Amerykanów i Finów. Dziesiątkami lat zbierali cięgi od Szwedów i Kanadyjczyków. To takie dwie święte wojny będą. W finale stawiam na Szwecję, a o brąz na Finów (Dźodzie tylko o złoto są zmotywowani).To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Czy wiecie, ze Justyna Kowalczyk moze stracic medal lub medale zdobyte w Soczi?
Na swoim profilu fb reklamuje srodek p. bolowy markaine, a takie dzialania sa w czasie igrzysk zakazane.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziCzy wiecie, ze Justyna Kowalczyk moze stracic medal lub medale zdobyte w Soczi?
Na swoim profilu fb reklamuje srodek p. bolowy markaine, a takie dzialania sa w czasie igrzysk zakazane.
Pytanie czy warto było biec w dwóch biegach drużynowych, gdzie nie było szans na medale?
No i zapewne głupie były te okoliczności kontuzji (np. wkurzyła się i przykopała w coś, albo hantel jej spadł na stopę) - bo raczej to kontuzja stłuczeniowa, nie zmęczeniowa...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziNo i zapewne głupie były te okoliczności kontuzji (np. wkurzyła się i przykopała w coś, albo hantel jej spadł na stopę) - bo raczej to kontuzja stłuczeniowa, nie zmęczeniowa...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziTego nie wiesz i możesz tylko domniemywać, równie dobrze mogła ucierpieć podczas treningu. Dziś powodem zejścia z trasy było zderzenie z rywalką.
1 Na treningu nie ma rywalek
2. Inne są konsekwencje zderzenia zależnie od stanu zdrowia
3. Zastanawiające jest konsekwentne odmawianie podania przyczyn złamania - tak jakby to było właśnie "coś głupiego" i sama zawodniczka była na siebie zła, że coś takiego się wydarzyło w czasie przygotowań do IO.
Tak czy siak szacunek za złoto na 10 kilometrów. Akurat wg mnie Kowalczyk jest jednym z zawodników, który tyle zrobił dla sportów zimowych, że już nic nie musi...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
I mamy kolejne dwa medale - brąz panów i srebro pań w panczenach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziI mamy kolejne dwa medale - brąz panów i srebro pań w panczenach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziO rzesz.... Czyli jednak będą budować te cztery kryte tory.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackbeard Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że w jednym z wywiadów (próbowałem go odszukać, lecz nie podołałem), Justyna Kowalczyk spytana o przyczynę urazu stopy, odpowiedziała, iż nastąpił on w wyniku sytuacji pozasportowej.
Comment
-
-
Może kogoś kopnęła w cztery litery i wstyd jej się przyznać
Comment
-
Comment