Przy piwie o globalnym ociepleniu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zybex
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.07
    • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    A o czym ja pisałem, nie o konkretach? Glacjały i interglacjały to nie są konkrety?

Prawdziwym problemem może być osuszenie klimatu, nie ocieplenie. A jedno wcale się z drugim nie wiąże. Ocieplenie jest dobre, bo zmniejsza ilość paliw, niezbędnych do ogrzania cywilizacji. Osuszenie natomiast prowadzi do śmierci. W dżungli amazońskiej da się przeżyć, na pustyni nie.
    A do chłodzenia nie potrzeba paliw?

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Nie.
      Nie.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedzi
        Są na naszym forum korwiniści, zachwyceni wynurzeniami dresiarza w muszce.
        Tutaj solidna wiedza o globalnym ociepleniu :

http://naukaoklimacie.pl/aktualnosci...da-siedziec-52
        Nooo, jak Was już Korwin boli nawet w temacie tzw. ocieplenia klimatu, to znaczy, że strach pada szeroko. Czyli jednak Ghandi miał rację - Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Comment

• slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedzi
          Są na naszym forum korwiniści, zachwyceni wynurzeniami dresiarza w muszce.
          Tutaj solidna wiedza o globalnym ociepleniu :

http://naukaoklimacie.pl/aktualnosci...da-siedziec-52
          Będziesz się dalej śmiał, jak ci światła jewropa pieprzenie takie opłaty na CO2, że reszta wydobycia węgla w Polsce padnie.
          Dick Laurent is dead.

Comment

• Zybex
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2012.07
            • 222

I dobrze. Przynajmniej nie będziemy musieli dopłacać do nierentownych kopalń.

Comment

• slavoy
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Spoko, niech nierentowne padną. Kwestia jest taka, że nie będzie się opłacało spalać nawet importowanego. Ale gazik od Ruskich będzie płynął. Inwestorzy przeuroczych i przeniewydajnych farm wiatrowych też swoje zarobią. I świat będzie taki tęczowy
              Dick Laurent is dead.

Comment

• tristan_tzara
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.12
                • 1038

Elektrownie atomowe stawiać, będzie czysto i rentownie

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                  Elektrownie atomowe stawiać, będzie czysto i rentownie
                  Nie, wiatraki albo turbiny wodne. Żeby w końcu każdy wójt mógł wziąć w łapę, Skandynawowie wywieźć od siebie resztę tego złomu a kilku lobbystów ustawiło się na 5 pokoleń w przód a nie tylko na 3.

Comment

• tristan_tzara
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.12
                    • 1038

Słyszałem o tych wałkach z wiatrakami. Jak zwykle cebula wychodzi z polaczków. Ogólnie tak średnio jestem za wiatrakami a jeśli już to całe pola a nie tak pojedyncze na wsiach gdzieś. Wydzielić teren, wsadzić 100 wiatraków i już. Lubię ogniwa fotowoltaniczne ale to też przyszłość choć wydajność rośnie coraz bardziej. Obecnie jednak jako główne źródło energii uważam elektrownie atomowe. Nie syfi, jest mega wydajne. I jak już sobie będziemy mieli dużo taniej energii to można eksperymentować powoli z OZE.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nooo, jak Was już Korwin boli nawet w temacie tzw. ocieplenia klimatu
                      Jakich "was"? Chyba że ppns został zlustrowany jako komunista - nie wiem, czytuję głównie prasę polskojęzyczną.

Zresztą ja na przykład mam z Korwinem wiele wspólnego. Mieszkaliśmy na tym samym podwórku na Mokotowie, a na studiach byłem na nartach z Wojterą.

A jeśli chodzi o globalne ocieplenie, to spiekłem sobie dzisiaj plecy nad Jeziorkiem Czerniakowskim, patrząc na kominy Elektrowni Siekierki.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

A wystarczało nie patrzać na kominy?
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Zasadniczo tak - bo wtedy miałem słońce za plecami.

Comment

• fidoangel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 3489

Obecnie jednak jako główne źródło energii uważam elektrownie atomowe. Nie syfi, jest mega wydajne.
                            Na szczęście jeszcze parę osób widzi różnice między opadem z elektrowni węglowych a opadem radioaktywnym przy okazji awarii elektrowni jądrowej.
                            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• tristan_tzara
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.12
                              • 1038

Tylko ile tych niebezpiecznych awarii było w ciągu całego istnienia tej technologii. Nie chce ciebie smucic ale energetyka węglowa bardziej niszczy środowisko i pochłonęła o wiele więcej ofiar

A czerwony las w Czarnobylu pięknie rośnie i zwierzęta wróciły.

Comment

• Gringo
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2007.07
                                • 2160

A czerwony las w Czarnobylu pięknie rośnie i zwierzęta wróciły.
                                Co więcej, w Prypeci dzisiaj teoretycznie można znów bezpiecznie zamieszkać, z tym że odbudowa miasta nie opłaca się finansowo.

Comment

Przetwarzanie...
                                X