A mnie najlepiej Budweiser smakuje, taki najzwyklejszy. A zaraz potem zwykłe polskie piwa, np. świeży Żywiec.
Budweiser offtopic
Collapse
X
-
Żywiec? fuj!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Ja też tego nie potrafię. Zazdroszczę Krzysiowi, Artowi, Maryhhowi i innym tych precyzyjnych sformułowań dotyczących goryczki, posmaku alkoholu i innych cech piwa. Nawet nie potrafiłbym precyzyjnie powiedzieć czy piana długo się utrzymuje. U mnie nie ma szansy na długie utrzymywanie się.
A skoro nie potrafię ocenić piwa w przyjętej na forum konwencji to milczę. Co także jackowi polecam.Comment
-
Ależ Panowie, nie róbcie sobie jaj. Mistrzem Polski w bajerze piwnej jest z pewnością Sensor i nawet nie próbuję mu dorównać. Na pewno każdy z was potrafi to zrobić, chociaż może nie tak poetycko jak wyżej wymieniony.
Wystarczy zachować określoną procedurę - otwieramy butelkę, wąchamy, nalewamy przepisowo do szklanki, ponownie wąchamy, obserwujemy około minuty i wypijamy na kilka razy (zapach, piana, gaz, barwa, smak). Spostrzeżenia zazwyczaj notuję od razu do komputera.Comment
-
now właśnie, Radegast też się przełamał
o kurcze 998- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Krzysiu!!! taką samą jajecznicę lubimy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment