Budweiser offtopic

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2001.08
    • 210

    Budweiser offtopic

    A mnie najlepiej Budweiser smakuje, taki najzwyklejszy. A zaraz potem zwykłe polskie piwa, np. świeży Żywiec.
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8107

    #2
    Żywiec? fuj!
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #3
      Panowie, bardzo proszę trzymać się konwencji - tutaj oceniamy piwa, więc konkrety. A takie ogolne przekomarzanki to na "Piwo ogólnie".

      Comment

      • jacek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2001.08
        • 210

        #4
        Ja nie potrafię piwa ocenić inaczej niż w ten sposób, że mi smakuje. NIe jestem takim poetą od opisywania smaków, aromatów itp. jak niektórzy.
        Po prostu albo mi piwo smakuje albo nie.

        Comment

        • pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

          #5
          Ja też tego nie potrafię. Zazdroszczę Krzysiowi, Artowi, Maryhhowi i innym tych precyzyjnych sformułowań dotyczących goryczki, posmaku alkoholu i innych cech piwa. Nawet nie potrafiłbym precyzyjnie powiedzieć czy piana długo się utrzymuje. U mnie nie ma szansy na długie utrzymywanie się.
          A skoro nie potrafię ocenić piwa w przyjętej na forum konwencji to milczę. Co także jackowi polecam.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            Ależ Panowie, nie róbcie sobie jaj. Mistrzem Polski w bajerze piwnej jest z pewnością Sensor i nawet nie próbuję mu dorównać. Na pewno każdy z was potrafi to zrobić, chociaż może nie tak poetycko jak wyżej wymieniony.
            Wystarczy zachować określoną procedurę - otwieramy butelkę, wąchamy, nalewamy przepisowo do szklanki, ponownie wąchamy, obserwujemy około minuty i wypijamy na kilka razy (zapach, piana, gaz, barwa, smak). Spostrzeżenia zazwyczaj notuję od razu do komputera.

            Comment

            • pieczarek
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.06
              • 5011

              #7
              Krzysiu, jeśli opisywanie smaku jest tak proste jak piszesz to czekam na Twój opis smaku jajecznicy.

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #8
                A przepraszam Ciebie bardzo, czy to jest forum o jajecznicy ???

                Ale tak a propos, to "na drugi dzień" bardzo lubię jajecznicę z pomidorami (żywymi lub przecierem). Ma taki delikatnie kwaskowaty smak

                Comment

                • pieczarek
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.06
                  • 5011

                  #9
                  Oj! Krzysiu, wijesz się jak piskorz.
                  Dla jednego problemem jest opisanie smaku piwa dla innego smaku jajecznicy. Ja mam oba te problemy naraz. Co mi nie przeszkadza w konsumpcji obu specjałów.

                  Comment

                  • Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

                    #10
                    No dobra, wiję się. Ale spróbować możesz. Ja też kiedyś musiałem zrobić to pierwszy raz

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23894

                      #11
                      now właśnie, Radegast też się przełamał

                      o kurcze 998
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • jacek
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2001.08
                        • 210

                        #12
                        ...Nalewamy, wąchamy, czekamy około minuty... Jak u diabła mam tę minutę wytrzymać. Aż taki twardziel nie jestem!

                        Comment

                        • Cezar
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.05
                          • 1349

                          #13
                          Jacek, dostosuj się do konwencji i po tylu wskazówkach spróbuj zaincjować temat jak należy. Nikt się nie będzie z Ciebie śmiał. Ja też zaczynałem od zera.

                          A piwo, chociaż bardzo znane i popularne, warte jest chyba omówienia.

                          Comment

                          • adam16
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.02
                            • 9865

                            #14
                            Krzysiu!!! taką samą jajecznicę lubimy.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                            Comment

                            • jacek
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2001.08
                              • 210

                              #15
                              Na boczku ze świeżymi pomidorami wkrojonymi po...
                              ekstaza.
                              Żeby było na temat to dopiszę, że najlepsza zagrycha do Budweisera.

                              Comment

                              Przetwarzanie...