Cześć! Może ktoś z Was wie gdzie można fajnie odpocząć od codziennego zgiełku? Chciałbym gdzieś pojechać z Dziewczyną na około tydzień. Zależy mi żeby miejsce było ciekawe, raczej bez tłumów, dzieci i hałasu. Fajnie żeby była możliwość wyżywienia na miejscu łącznie z możliwością zakupu domowych trunków (nalewki, piwo). Może ktoś z Was prowadzi taką agroturystykę?
Wakacje, agroturystyka
Collapse
X
-
Z zakupem to raczej będzie problem... prawny, bo piwa domowego sprzedawać nie można. Ale osobiście znam dwa takie fajne miejsca, gdzie można odpocząć i skosztować miejscowych produktów: Koziarnia w małopolsce i Dom pod Wierzbami w mazowieckiem.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amorph Wyświetlenie odpowiedziCześć! Może ktoś z Was wie gdzie można fajnie odpocząć od codziennego zgiełku? Chciałbym gdzieś pojechać z Dziewczyną na około tydzień. Zależy mi żeby miejsce było ciekawe, raczej bez tłumów, dzieci i hałasu. Fajnie żeby była możliwość wyżywienia na miejscu łącznie z możliwością zakupu domowych trunków (nalewki, piwo). Może ktoś z Was prowadzi taką agroturystykę?
Comment
-
-
W takiej fajnej i ciekawej miejscowości mieszkasz (Skierbieszów) i jeszcze chcesz z niej uciekać?
Zależy Ci na konkretnym rejonie w kraju czy jest Ci to obojętne?
W Koziarni wymienionej przez e-prezesa także spałem, miejsce naprawdę superGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziW takiej fajnej i ciekawej miejscowości mieszkasz (Skierbieszów) i jeszcze chcesz z niej uciekać?
Zależy Ci na konkretnym rejonie w kraju czy jest Ci to obojętne?
W Koziarni wymienionej przez e-prezesa także spałem, miejsce naprawdę super
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZ zakupem to raczej będzie problem... prawny, bo piwa domowego sprzedawać nie można.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziA rolnik na terenie prowadzonej przez siebie agroturystyki nie łapie się w jakiś wyjątek od ogólnych przepisów? Wiadomo, nie stricte sprzedaż, ale jako częstowanie gości itp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziW ustawie zasadniczej nic na ten temat nie ma. Owszem rolnik czy ktokolwiek inny może czestować gości, ale pobieranie opłaty za to to już sprzedaż.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amorph Wyświetlenie odpowiedziMasz jakieś doświadczenia z moimi rodzinnymi stronami?
Oczywiście, byłem, zwiedziłem sobie kościół i obfociłem zamczysko
Ja uwielbiam Podlasie, np w Goniądzu jest sporo gospodarstw agroturystycznych, musiałbyś w sieci poszukać bo już nie mam żadnych kontaktów ale w jednym gospodyni robiła kartacze, pierogi i cala masę innych smakowitościGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
Comment