Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amorph
Wyświetlenie odpowiedzi
Wakacje, agroturystyka
Collapse
X
-
I tak ktoś za to beknie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kris__ Wyświetlenie odpowiedziprodukcja tak, ale czy ustawa traktuje o częstowaniu? Bo jeśli nie, to mamy pewną furtkę
Comment
-
-
Robi się off-top.
Żą, rozmawiamy nie o radarach/antyradarach tylko o bimbrze. Urządzenia do destylacji można tu i ówdzie kupić w sposób dość łatwo dostępny i legalny, ale już jego używanie nie jest legalne. Może to nie jest logiczne, ale tak jest.
Gospodarstwa agro-/ekoturystyczne przyciągają różnymi sposobami, ale nie wszystko jest oficjalne. Generalnie im więcej osób o czymś wie tym większe jest prawdopodobieństwo, że komuś się to nie będzie podobać i znajdzie sposób, by o tym powiadomić gdzie trzeba.
Poniekąd z autopsji wiem, że można beknąć za duże bimbrownie leśne jak i niedużą destylarenkę domową i kilka litrów destylatu. Nie spotkałem się z przypadkami kary za sprzedaż piwa, ale...
Comment
-
-
Odświeżam temat bo może ktoś będzie chciał skorzystać z mojej opini. Polecam wypoczynek w Białce Tatrzańskiej. Dla zamożnych lub w promocjach (groupon, gruper itd) Hotel Bania w wersji oszczedniejszej, ktora wybralismy hotele i kwatery blisko Bani. Byliśmy w Willi Stożek gdzie udało sie wykpić 3 noclegi za 330pln. Poza urokami górskiej okolicy Bania oferuje przede wszystkim swietne restauracje, wydarzenia artystyczne (bylismy np na wystepie Piotra Bałtroczyka). Absolutnym hitem jest Terma Bania a szczególnie strefa saunarium swietnie wyposazona i z profesjonalna obsluga. Nie ma to jak wygrzac sie w saunie po czym poplywac nago w basenie w srodku lub na zewnatrz. O dziwo po takich harcach dobrze smakuje wypity na lezaczku Paulaner .
Polecam!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amorph Wyświetlenie odpowiedzi[...]Bania oferuje przede wszystkim swietne restauracje, wydarzenia artystyczne (bylismy np na wystepie Piotra Bałtroczyka). [...]
Polecam!
Comment
-
Comment