Perła - Lublin, Swoody

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

    #16
    Przeniosłem do przypiwia, żeby mozna było się bezzstresowo nad tym produktem poznęcać.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • supersklep
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.01
      • 982

      #17
      Mnie smakuje jak jakiś nieokreslony napój z udziałem stęchłego zboża


      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        #18
        Pite i wypite, typowy napój słodowy jak piwa b/a z krajów "bezalkoholowych" i i bardzo podobne do Krzepiaka z Ciechanowa. Krzepiak można ocenić bo nie ma podanego składu, Swoody nie można bo ma. Gdzie u logika, że jeden produkt można ocenić drugi nie.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          #19
          Becik, no to dodajmy jeszcze kwasy i zbiten (na razie jeszcze nie produkowany w Polsce) oraz miody pitne. A co!
          Last edited by e-prezes; 2015-02-10, 09:23.

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Becik, no to dodajmy jeszcze kwasy i zbiten (na razie jeszcze nie produkowany w Polsce) oraz miody pitne. A co!
            Nie wpadajmy w skrajności, tylko bądźmy konsekwentni. Nikt alpag ani miodów pitnych nie chce dodawać.
            Na forum jest więcej "produktów" w bazie, gdzie smakowo i zawartościowo nie mają nic z piwem wspólnego. Swoody jest niezłym napojem słodowym, zrobionym w browarze i moim zdaniem powinien być dodany do ARTomatu.
            Skoro jesteś tego takim przeciwnikiem to czemu ciechanowski Krzepiak jest, a ten nie może być?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

              #21
              Gwoli Krzepiaka nic nie wskazuje na to by był wyprodukowany z syropu glukozowo-fruktowowego. Podobnie jak arabskie "piwa". Tu zostało wyraźnie napisane ile czego. A że słodu jest tam poniżej 10 % to chyba ciężko nazwać to brzeczką piwną, nawet przy dużej tolerancji dla koncernowych wymysłów.

              Comment

              • becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

                #22
                Kolor: Miedziane, klarowne. [4]
                Piana: drobna, kremowa, dość długo się utrzymuje, osadza sie na szkle sporymi firankami [4]
                Zapach: słodowo-karmelowy [3.5]
                Smak: treściwość umiarkowana, sam napój jest łagodny, czuć słodowe nuty, odrobinę krówek oraz typowy dla bliskowschodnich piw b/a posmak słodowy, identyczny też jest w Krzepiaku [3,5]
                Wysycenie: trochę za dużo [4]
                Opakowanie: Puszka jaka jest każdy widzi, rzuca się w oczy [4]
                Uwagi: Ten napój bardzie smakuje piwem niże niejedno piwo na rynku, gasi pragnienie i co najważniejsze, smakuje zdecydowanie lepiej niż jakieś b/a Lechy. W dalszym ciągu uważam, że ten produkt powinien być w artomacie, tym bardziej, że jako napoje piwne są oceniane takie kwiatki
                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                a ten opisywany napój słodowy nie, winny tego stanu rzeczy powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności i skazany na picie przez kwartał tylko Warki Strong
                Attached Files
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                Comment

                Przetwarzanie...
                X