Jak myślicie? Czy wszystkie piwa koncernowe smakują tak samo, czy może któryś z koncernów robi trochę lepsze piwa (ogółem), niż pozostałe? Która koncernowa oferta jest najlepsza? Zapraszam do dyskusji.
Głupie pytanie - który koncern najlepszy?
Collapse
X
-
Masz na myśli ogółem wszystkie kraje czy tylko Polskę? Bo to ma zasadnicze znaczenie, w USA AB-inBev posiada np. browar Gose Island który warzy piwa zajmujące bardzo wysokie lokaty na Rate Beer a cykliczna premiera kolejnych warek Bourbon County to uczta dla beer geeków.
-
-
Irlandzki brewpub Franciscan Well od niedawna należy do koncernu (!) Molson-Coors.
Myślę skromnie że jak na "koncerniaka" ma nawet niezłe piwa
PS: skoro Branti rozpocząłeś wątek to sam coś napisz w tej kwestii od siebie na rozruch tematu.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Za to jeśli o Polskę chodzi to raczej trzeba brać pod uwagę obecnie różnorodność piw, bo stylowo to co warzą jest do siebie zbliżone. U mnie Żywiec nabił punktów za Marcowe, Bocka i Białe, a słyszałem co nieco, że w planach się IPA pojawiła.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
A ten najlepszy, który ma najtańsze piwa bo wszystkie takie same a jeszcze jeśli lepiej płaci pracownikom niż pozostałe to już naprawdę "nłejlepsiejszcy wsiech"
No i mam nadzieje, że uchylisz rąbka tajemnicy kto Tobie płaci za takie badania?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Jak pytanie jest głupie to po co je zadajesz?
Comment
-
-
Zapewne chodzi Ci o ichniejsze piwa koncernowe - które z nich jest najlepsze. Po przekopaniu odmętów swojej pamięci i dokonaniu zaawansowanych badań terenowych, oświadczam:
Główne piwa Kompanii Piwowarskiej:
Tyskie Gronie - syf
Tyskie Klasyczne - dwa razy trafiła mi się niezła warka, tak to syf
Lech Premium - syf
Lech Pils - to samo co Tyskie Klasyczne
Żubr - syf
Dębowe - syf
Wojak - syf
Główne piwa Grupy Żywiec:
Żywiec - syf
Tatra - syf
Warka - syf
Królewskie - syf
Specjal - syf
Heineken - syf
Główne piwa Carlsberg Polska:
Okocim - syf
Carlsberg - syf
Harnaś - syf
Kasztelan - syf
Bosman - syf
Książ - syf
Mam nadzieję, że pomogłem
Comment
-
-
Comment
-
-
Być może, ale ich dostępność nie jest nawet w 1/10 taka, jak powyższych piw. Co więcej, wygląd opakowania od Chojraka skłania raczej ku skojarzeniom z sikaczem dla meneli, niż z dobrym lagerem. Dlatego przeciętny spijacz piwa nawet nie spojrzy na Chojraka, a zamiast tego załaduje do koszyka Lecha, czy inną Łomżę.
Notabene, opakowania to chyba pięta achillesowa Browarów Łódzkich. To samo mają z Łódzkim Porterem: puszka szpetna jak noc listopadowa, a jest lepszy od większości porterów, nawet tych droższych, za 7-8zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Branti Wyświetlenie odpowiedziJak myślicie? Czy wszystkie piwa koncernowe smakują tak samo, czy może któryś z koncernów robi trochę lepsze piwa (ogółem), niż pozostałe? Która koncernowa oferta jest najlepsza? Zapraszam do dyskusji.
Spoko, nie poganiamy. Trochę tego masz do wypicia. Tylko pamiętaj o nas.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment