Nowa akcja: Pijmy ciechana!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • EzEt
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.03
    • 156

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Kompletnie na marginesie - ciekawy jest sojusz wildsztajnowców i michnikowców, którzy przy okazji afery Michalczewskiej, walą w kresypl.

Ale to rozważania dla tych, których interesuje historia, geopolityka a nie rozporek.
    Kwestia priorytetów. Dle jednych zagrożeniem jest Rosja dla innych polityczny plankton na Ukrainie.
    Podział na piłsudczyków i endeków wiecznie żywy!
    https://www.facebook.com/browarbaluty/

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika EzEt Wyświetlenie odpowiedzi
      Kwestia priorytetów. Dla jednych zagrożeniem jest Rosja dla innych polityczny plankton na Ukrainie.
      Podział na piłsudczyków i endeków wiecznie żywy!
      Dla mnie to ciekawe nie w kontekście sporu potężnych idei sprzed ponad stu lat a z punktu widzenia obserwatora bieżącej sceny.
      Wildszajnowcy jeszcze rok temu piętnowali wszystko co z Ukrainy a nie polskie a michnikowcy w tym samym czasie przekonywali o czystej niczym dziewica znad Wołgi, szczerości braci Moskali. To kto jest prawdziwym endekiem? Michnik, Wroński czy Wildsztajn, Sakiewicz?

Bajzel, panie. Nie dziwota, że naród głosuje na babę z ptaszkiem... czy odwrotnie?

Comment

• EzEt
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.03
        • 156

Dla mnie to ciekawe nie w kontekście sporu potężnych idei sprzed ponad stu lat a z punktu widzenia obserwatora bieżącej sceny.
        Wildszajnowcy jeszcze rok temu piętnowali wszystko co z Ukrainy a nie polskie a michnikowcy w tym samym czasie przekonywali o czystej niczym dziewica znad Wołgi, szczerości braci Moskali. To kto jest prawdziwym endekiem? Michnik, Wroński czy Wildsztajn, Sakiewicz?

Bajzel, panie. Nie dziwota, że naród głosuje na babę z ptaszkiem... czy odwrotnie?
        Główne założenia idei są jasne: endecy podlewają kwiatki w swoim ogródku, piłsudczycy budują unię międzymorza
        https://www.facebook.com/browarbaluty/

Comment

• tristan_tzara
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.12
          • 1038

Ale się nudno zrobiło

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            Toporek heheheheeee

Taki żarcik

jaracie się niekulturalną wypowiedzią i prowadzicie dyskusje jakby było o czym.
            Zazdroszczę wam problemów
            Podtekst raczej nie śmieszy. Pomyśl co stało za tym znakiem.
            A można było tak:

albo:

itp, itd.
            Skoro taką wersję wybrałeś:
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Wracając do akcji, a właściwie kontrakcji o której za bardzo media nie informowały chyba:
            Około 60 osób pojawiło się w piątkowy wieczór na warszawskim Placu Zbawiciela, aby pod instalacją „Tęcza” wznieść toast za wolność słowa.

Skoro człowiek sprzeciwiający się przyznaniu prawa adopcji parom homo jest stygmatyzowany jako homofob (nie chodzi mi o P. Jakubiaka, a ogólnie), to spytam jakie zachowanie par homo można krytykować żeby nie zostać owym fobem?
            Czy takie zachowanie można krytykować (jak wynika z treści w bardziej postępowej Kanadzie już nie)?
            Lesbijka, która uznała swojego syna za córkę, sterroryzowała dyrekcję kanadyjskiej szkoły.Zdaniem jednej z matek uczących się tam dzieci, pracownicy placówki są zastraszeni i obawiają się, że jeśli nie zastosują się do polecenia traktowania chłopca jak dziewczynki, matka-lesbijka zaskarży ich do Trybunału Praw Człowieka.

A tak w ogóle:
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Kanada i tak jest o parę lat za Polską. Nigdy w życiu nie widziałem w męskim kiblu sprzątacza, za to sprzątaczkę ze sto.

A na poważnie: z jednej strony takich rzeczy dzieciom się robić nie powinno, z drugiej - tak zostaliśmy wychowani, że wspólna toaleta jest dla nas kontrowersyjna. Wstyd nie jest przecież naturalny, tylko wpojony kulturowo. Ciekaw jestem, jak środowisko homoseksualne ocenia działania pani lesbijki, bo nie robi ona mu dobrej prasy.

Teraz ja z kolei mam pytanie: do którego kibla powinienem wejść z córką, gdy chce ona siku, żeby nie było dżendera? Męskiego czy damskiego?

Comment

• chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                Teraz ja z kolei mam pytanie: do którego kibla powinienem wejść z córką, gdy chce ona siku, żeby nie było dżendera? Męskiego czy damskiego?
                W normalnym kraju, w normalnych warunkach bez dyktatury odchyleńców nie musiałbyś się nad tym zastanawiać
                Jak wejdziesz do męskiego, to ci wpieprzą, bo uznają za pedofila. W damskim zwyzywają cię od bezwstydnego podglądacza wykorzystującego córkę jako wymówkę.
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Odwrotnie czyli ptaszka z babą?
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

To już było wyjaśnione.

POETA:
                    Prosze pana. Mam dla pana zasadnicza sprawa.

GAPOWICZ:
                    Slucham?

POETA:
                    Prosze pana, w damskiej ubikacji napisane jest "glupi kaowiec".

GAPOWICZ:
                    Jak, jak, jak?

POETA:
                    W damskiej ubikacji napisane jest "glupi kaowiec"!

GAPOWICZ:
                    I pan to zauwazyl?

POETA:
                    Tak, prosze pana. Oto poszlaka!
                    /podaje szminke/

GAPOWICZ:
                    /oglada/
                    No, bardzo ladnie. Pan to trzyma i... bardzo dziekuje, niech pan w dalszym
                    ciagu trzyma oko i ucho na pulsie spraw. Niech pan ogolnie sie orientuje,
                    co, jak, wogole. Wie pan.

POETA:
                    Dobrze.

GAPOWICZ:
                    Aaaaaaaa!

POETA:
                    Co znowu?

GAPOWICZ:
                    A co pan robil w damskiej ubikacji?

POETA:
                    Ja?

GAPOWICZ:
                    No przeciez nie ja!

POETA:
                    To jest schemat, prosze pana, gdy jest meska zajeta, wchodze do pierwszej
                    wolnej.

GAPOWICZ:
                    Nie, nie, nie, nie. Co pan robil w damskiej ubikacji?

POETA:
                    Jak? A co sie robi w ubikacji, prosze pana?

GAPOWICZ:
                    Ale w damskiej, prosze pana, w damskiej ubikacji?

POETA:
                    To samo robilem co w meskiej.

GAPOWICZ:
                    Kolego! Kolego! Pewnych spraw nie mozemy przeginac.

POETA:
                    No, prosze pana! Przeginac!?

GAPOWICZ:
                    Pan mnie pamieta, nie, nie, nie.

POETA:
                    Pan nigdy nie byl w damskiej ubikacji?
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Gender to min. ten podział toalet. Śmieszy mnie częste używanie go, bez znajomości znaczenia. Wychodzi później z tego takie coś, że ludzie mieniacy się jako antygender, powinni być przeciwko roli płci wg definicji. Ale myślą że są w opozycji do gender czyli wg nich antyplciowosci. Jaja jak berety

Comment

• WojciechT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                        Gender to min. ten podział toalet. Śmieszy mnie częste używanie go, bez znajomości znaczenia. Wychodzi później z tego takie coś, że ludzie mieniacy się jako antygender, powinni być przeciwko roli płci wg definicji. Ale myślą że są w opozycji do gender czyli wg nich antyplciowosci. Jaja jak berety
                        Nie. Podział toalet to "sex", czyli "płeć". Gender to wymyślona "płeć kulturowa".

Comment

• tristan_tzara
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2007.12
                          • 1038

Skąd pomysł że wymyślona? Czy aby kobieta była przez Ciebie uznawana za kobietę wystarczy żeby miała tę płeć biologiczną? Czy zwracasz uwagę też na inny zespół cech, przudzielony przez naszą kulturę zjawisku "kobiecości" tj. pewne sposoby zachowania czy wyglądu nie wynikające z samej tylko płci biologicznej. Jeśli tak to jesteś zorany przez gender i w pełni popierasz tę teorię.

Comment

• WojciechT
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2546

Skąd pomysł że wymyślona? Czy aby kobieta była przez Ciebie uznawana za kobietę wystarczy żeby miała tę płeć biologiczną?
                            Tak. Żeby kobieta była kobietą, to wystarczy, że jest kobietą. A jeśli goli się na łyso i lubi strzelać z karabinu - jej sprawa i nie trzeba do tego dorabiać ideologii, wymyślać gender i innych bzdur.

Comment

• tristan_tzara
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.12
                              • 1038

No to fajnie ze tak myślisz, a zewnętrzna manifestacja płci nic ciebie nie obchodzi. Prawdziwy antygenderysta. Tyle że mechanizmy społeczne to nie zdanie jednej osoby, a w różnych cywilizacjach, jest różny schemat obrazu manifestacji płci. No i do obalenia teorii naukowych trzeba czegoś więcej niż własnego zdania na temat.

Comment

• WojciechT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2012.09
                                • 2546

No to fajnie ze tak myślisz, a zewnętrzna manifestacja płci nic ciebie nie obchodzi.
                                Oczywiście, że nie. Nie jestem nawiedzonym faszystą albo innym lewakiem, żebym wszystko chciał szufladkować, segregować, kontrolować, spisywać, ewidencjonować, nakazywać, zakazywać.

w różnych cywilizacjach, jest różny schemat obrazu manifestacji płci
                                W różnych cywilizacjach role społeczne przypisane kulturowo do kobiet i mężczyzn są rózne. Po co z tym przymusowo, odgórnie walczyć? Przecież różnorodność jest fajna, prawda?

A poza tym między różnymi kulturami są o wiele ciekawsze różnice i wokół tych różnic nie tworzy się pseudonauki.

No i do obalenia teorii naukowych trzeba czegoś więcej niż własnego zdania na temat.
                                Gender ma tyle wspólnego z nauką, co homeopatia albo badanie wahadełkiem. Tylko na szczęście na promowanie tego drugiego nie idzie gruba kasa z moich podatków.

Comment

Przetwarzanie...
                                X