Nowa akcja: Pijmy ciechana!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
    ...w dupie mam...
    Oj! W związku z homo...fobicznymi kwestiami i prowadzonym przez Ciebie wątkiem "Przy piwie o..." to dość ryzykowna wypowiedź .

Co do piw BRJ, oddzielam ich jakość od prywatnych poglądów Marka J., choć w kwestii, w której się wypowiedział, mam, delikatnie pisząc, również spore wątpliwości (intuicyjnie, bez zagranicznych tekstów źródłowych ).
    Wiele piw BRJ mi smakuje i nie zamierzam z nich rezygnować, zarówno w ramach własnej konsumpcji oraz częstowania moich gości . Howgh!

Comment

• Neptune
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.09
      • 184

Nie mam zamiaru ograniczyć, ani też zwiększyć swojego spożycia produktów BRJ ze względu na tę aferę.

Nie interesują mnie poglądy właściciela browaru, a raczej to, czy robi dobre piwo. W sumie, jako że z tym jest ostatnio różnie we wszystkich trzech browarach, to nie ochlewam się już tak Ciechanem Lagerowym, czy Lwówkiem Wrocławskim, jak choćby rok temu. Czasem jednak z dziennikarskiego obowiązku, wypiję i przetestuję coś ze stajni BRJ.

Co do samej awantury, uważam, że pan Jakubiak zachował się jak cham i prostak, choć rozumiem, co chciał przekazać. Większość osób w Polsce jest zmęczona nachalną propagandą pro-LGBT. Sam mam podobne zdanie, czyli "nie mam nic przeciwko nim, ale nie chcę ich oglądać".
      Przy rozmowach na ten temat staram się jednak przedstawiać swoje stanowisko w bardziej kulturalny sposób, niż zrobił to pan Jakubiak.

Comment

• fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
        W ogóle nieźle jaja. Sprzeciwianie się i krytyka postaw które prowadzą do krzywdzenia ludzi, jest "skrajną ideologią"
        Sam to wymyśliłeś czy masz jakieś teksty źródłowe na poparcie tej interpretacji?
        A po nocy się nie boisz z takimi fobiami?
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• tristan_tzara
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.12
          • 1038

No proszę cię, gdzie ta nachalna propaganda LGBT? Czy jak 2 facetów idzie na ulicy za rękę to już jest "nachalna propaganda LGBT"? Bo w tv się jakiś gdzieś pojawi? Bo jest jest jednym z bohaterów jakiegoś serialu? No bez przesady. Jakoś proporcje są zaburzone? A nawet jeśli, co może cię w tym drażnić. W ogóle ktoś mi da jakieś logiczne, racjonalne argumenty stojące za niechęcią do homoseksualizmu? Bo głowie się i nie potrafię wymyślić. Jestem białym, heteroseksualnym mężczyzną i jakoś nie widzę aby homoseksualizm innych ludzi wpływał na moje życie. No nie ogarniam takich obaw. Więc jak ktoś wie o co chodzi, to niech oświeci. Najlepiej z przykładami.
          BTW. Założę się ze każdy ma jakąś granice od której zaczyna się bojkot. Gdybym miał browar i zrobiłbym piwo superdobre, np stout, nazwałbym kremówka papieska i dał na ete śliniacego się papieża to by wszyscy przeciwnicy bojkotów kupowali?
          PS. To tylko ostry przykład aby złapać za emocje. Nie moje poglądy czy chęci, wiec nie ma co o to offtopować.

Comment

• Neptune
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2013.09
            • 184

Wcale nie chodzi mi o dwóch facetów idących za rękę. Taki przykład odnotowałem zresztą tylko raz. Panowie doszli do pubu trzymając się za ręce, usiedli spokojnie, wypili piwko i poszli dalej, kulturalnie rozmawiając. Nie przeszkadzali ani mnie, ani nikomu z otoczenia (choć muszę przyznać, że była to dosyć liberalna część Warszawy).
            Co innego, gdy tego samego wieczoru wracałem tramwajem, a na siedzeniu przede mną usadowiły się dwie dziewczyny. Nie chciałbym tu wyjść na jakiegoś wąsatego Janusza, dla którego ładne lesbijki - ok, brzydkie - nie ok, ale te były naprawdę archetypowymi uczestniczkami Parady Równości.
            W każdym razie zaczęły się one głośno i obscenicznie całować. Przy wszystkich. Siedząc jedna na drugiej. I znowu - nie jest to coś, od czego posiłek mi wraca, ale było to, no nie wiem... niesmaczne? Zresztą takie samo odczucie mam co do par hetero, którym również się zdarza tak dokazywać. Od tego typu rzeczy jest sypialnia/domowe zacisze, a nie publiczny tramwaj. I tyle.
            W powyższym przypadku wybawcą okazał się jakiś dziarski dziadek i jego radiomaryjna małżonka, którzy zaczęli panienkom ubliżać od najgorszych. Te wówczas zaczęły tyradę na temat równouprawnienia, zniewolenia kobiet i tym podobnych pierdół. Dziadek się speszył, babcia zrobiła znak krzyża na czołach emancypantek, po czym obydwoje wyszli. Lesbijki następnie wróciły do obdarowywania się pieszczotami, a ja z bananem na twarzy opuściłem tramwaj.

Z powyższych dwóch przykładów można sparafrazować pointę pewnego dowcipu, a mianowicie, że są "geje i ordynarne pedały".

I to o tych "ordynarnych pedałów" chodzi. O świrów z Parad Równości, którzy w obrzydliwy sposób obnoszą się ze swoją seksualnością. O gościa z torsem najeżonym kolorowymi dildami, który rok temu wrzeszczał do kamery, że jest tak samo normalny jak każdy. O pewne ugrupowanie, którego postępowość zamyka się właśnie w takich wydumanych postulatach typu "tak dla adopcji dzieci przez gejów". O posłów tegoż ugrupowania, z których jeden jest z zawodu gejem, a drugi z zawodu przebiera się za kobietę(słyszałeś może, aby te osoby wypowiadały się na jakikolwiek inny temat poza seksualnością? Ja nie). Chodzi o faceta przebranego za kobietę, który pobiwszy człowieka, staje się celebrytą. O innych facetów przebierających się za kobiety. I vice versa. Niech się przebierają. Tylko niech nie wmawiają ludziom, że jest to normalne.

I o to właśnie chodzi. Zwykli homoseksualiści nie obnoszą się ze swoją seksualnością na każdym kroku. I w związku z tym nie przeszkadzają nikomu, kto ma Rozum i Godność człowieka.

Co do piwa z JPII, oczywiście, że bym kupił. Jakby piwo było dobre to co mnie obchodzi etykieta, nazwa, czy cokolwiek.

Comment

• ppns
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.10
              • 1737

Marek Jakubiak jest .....
              Dziwne, MJ jest putinofilem ?!?!?!

„Marek Jakubiak wspiera prorosyjskie ugrupowania i środowiska"
              Artykuł z Frondy.pl.

Portal Fronda.pl: „Ani Michalczewski ani Jakubiak. Ani homolobby ani kresy.ru. Polak musi trzymać dystans zarówno do gejostwa jak i moskalofilstwa” - tak napisał Pan na Twitterze. Zacznijmy od Michalczewskiego.
              piwoppns@wp.pl

Comment

• EzEt
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.03
                • 156

"Dziennikarz: To polski prawicowiec i patriota może pić Ciechana, czy nie bardzo? (śmiech)

Pięta: Oczywiście, że może, bo to jest niezłe piwo (śmiech)."

A więc wszystko jasne i nie ma tematu
                Last edited by EzEt; 2014-09-25, 21:21.
                https://www.facebook.com/browarbaluty/

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                  A tolerancja nie znaczy bezdyskusyjnego akceptowania każdej bzdury.
                  Właśnie. To działa w obie strony. Dotyczy np. adopcji dzieci przez pary pedalskie.

PS. Co twoje znajdujące się po lewej stronie serce sądzi o sprawie pani Wilgi H.?

Comment

• darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12674

Toporek heheheheeee

Taki żarcik

jaracie się niekulturalną wypowiedzią i prowadzicie dyskusje jakby było o czym.
                    Zazdroszczę wam problemów
                    Last edited by darekd; 2014-09-25, 23:03.

Comment

• Petitpierre
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2014.01
                      • 2570

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Neptune Wyświetlenie odpowiedzi
                      Co do piwa z JPII, oczywiście, że bym kupił. Jakby piwo było dobre to co mnie obchodzi etykieta, nazwa, czy cokolwiek.
                      A pamiętacie to? Bardzo dobre piwo, sam papież-emeryt pobłogosławił, afery nie było.
                      Attached Files
                      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• Petitpierre
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2014.01
                        • 2570

Zaś piwo dla JPII było
                        Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• Cooper
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6057

Ale wy się jaracie jednym tekstem. Fakt że osoby publicznie coraz bardziej znanej.
                          Teraz każdy kto tu pisze musi to skomentować a przy okazji mniej lub bardziej wyrazić swoje poparcie dla lewej lub prawej strony.
                          Dla odmiany jakiś kolejny producent piwa (albo czegokolwiek) powinien określić swoje poglądy jako dosyć lewicowe żeby można było je bojkotować i spierać się bo to po siatkówce nasza druga mistrzowska dyscyplina.
                          MarekJ pewnie już przerzucił ten wątek do paska narzędzi jako Ulubione/Dodaj do paska ulubionych i codziennie patrzy na nowe posty robiąc sobię listę forumowiczów lewaków i prawiczków
                          Tak, przy okazji. Może któryś z browarów warzących obecnie modne ejle nazwie któreś z nich "Nie Mam Nic Przeciwko Ale"
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• tristan_tzara
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2007.12
                            • 1038

Naptune, czyli chodzi o Twoje osobiste poczucie estetyki. Ok, choć słabo to racjonalne.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi

PS. Co twoje znajdujące się po lewej stronie serce sądzi o sprawie pani Wilgi H.?
                            Nie jestem lewicowcem, bardziej liberałem obyczajowym i racjonalistą, a przede wszystkim utylitarystą. W ogóle podział klasyczny, na lewo i prawo, za mocno nieaktualny. No i nie lubię uogólnień. O sprawie dowiedziałem się od Ciebie. Nie siedzę za bardzo w newsach. No i myślę że to słabe i w ogóle tragedia. Z tym że to nie rzutuje mi na LGBT, tak jak dzieci z beczek i inne patologie nie rzutują mi na heteroseksualne rodziny, a Simon mol na ruch antyrasistowski. W każdym środowisku znajdą się jakieś jednostki patologiczne, ale to żaden dowód na błędność ideii które niby reprezentowali. Chyba że to statystyczny trend. Wtedy można uogolnić do całości. Inaczej to dowód anegdotyczny.

Comment

• Gringo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2007.07
                              • 2162

Wszyscy z pracy, rodziny, pytają mnie o piwo Ciechan, czy dobre, czy piłem...
                              Odpowiadam im - spróbujcie.

To jest mistrzostwo co zrobił Pan Jakubiak, za taki rozgłos i dotarcie do takiej ilości osób, wielkie koncerny płacą grube miliony w najlepiej płatnych ramówkach reklamowych, bilbordach itp. A tu facet jednym kliknięciem w fejzbuka sprawił że piwo Ciechan stało się rozpoznawalną marką na miarę najpopularniejszych piw koncernowych tego kraju.

I to żałosne wylewanie piwa w kanał... wiem, zrobię bojkot BMW, kupię brykę a później roztrzaskam ją w drobny mak.

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi
                                ...wiem, zrobię bojkot BMW, kupię brykę a później roztrzaskam ją w drobny mak.
                                Tak jest!
                                Produkowali m.in. silniki oraz motocykle dla Wehrmachtu, niech mają za swoje!
                                A beemkę lepiej podpal, bo roztrzaskując, możesz zrobić komuś krzywdę...

Comment

Przetwarzanie...
                                X