Wyszukiwarka jasno dała do zrozumienia że takiego tematu nie było. Do rzeczy więc: co oprócz piwa (mam na myśli napoje alkoholowe) zwykli pić Forumowicze? Dla mnie osobiście piwo jest niemal jedyną używką zawierającą etanol, do jakiej się dotykam. Nie ruszam wódki, whisky, koniaku, zaś dobre wino i miód pitny w ilości około 2 butelek rocznie. A jak to wygląda u Was?
W mojej karcie alkoholi też dominuje piwo, jedyne co się tam od czasu do czasu przewinie to czerwone wino oraz likiery, ale bardzo rzadko.
A i nie odmawiam też sobie jak jest okazja napić się dobrego kremu kawowego.
lubię poświęcać nieco czasu czerwonym wytrawnym winom, a raz na ruski rok tequila czy dobry gin gości na moim podniebieniu. innych niepiwnych alkoholi unikam.
Poza piwem pijam miód i szlachetne wina(najczęściej wytrawne i półwytrawne).W zimie oczywiście królują grzańce - piwne lub winne(czasem też niewinne ).
Ja również sporadycznie sięgam po inne alkohole. Czasem na imieninach u Teściów jakieś winko się zdarzy, ze dwa lata temu nalewki własnej roboty. Dziś już mi się nie chce nawet ich robić. Praktycznie ograniczam się do piwa.
Czasami pijam wino, też tak w ilości około 2 butelek rocznie. Najchętniej białe wytrawne z popularnych szczepów Chardonnay lub Sauvignon.
Ale tak generalnie to jestem abstynentem i piwoholikiem,
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Był taki czas, że piłem wszystko. Teraz głównie piwo, ale od wielkiego dzwonu chorwacka śliwowica, grecka Metaxa, Calvados też może byc. Do obiadów wina, w zależności od potrzeb.
Inne trunki piję w zalezności od okazji,jak ktoś częstuje dobrym winkiem lub likieriem to nieodmawiam,a czyścioszka też się czasem zdarzy,trzeba poszerzać horyzonty.
Comment