Przykre. Miło wspominam obecność Pogoniarza na dawnych zlotach. Pamiętam też wspólny pobyt na morzem wraz z kilkoma tu forumowiczami, Pogoniarz przyjechał wtedy z żoną, bardzo fajną kobietą z pasją żeglarską.
A tak się zastanawiałem czemu przestał komentować poczynania naszych kopaczy... Ktoś wie co się stało? Jakiś wypadek czy coś? Przecież to jeszcze młody facet... był...
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Wszyscy podążamy w tym samym kierunku, ale Pogoniarz wyrwał się przed szereg, za wcześnie, będzie brakowało Pogoniarza na B.Bizizie.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
No to teraz będzieswz oglądał Pogoń z niebieskiego sektora.A tak liczyłem,że kiedys jeszcze nie raz wypijemy na wspólnym meczyku.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Poznałem go osobiście, niejedno piwko wypiliśmy podczas mojego rocznego pobytu w Szczecinie 6 lat temu... Byliśmy też ze 2-3 razy na Pogoni... Ostatnio kontakt trochę się urwał... Cholera. Brak mi słów. Naprawdę szok z rana, ciężko coś napisać.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Comment