Czy 7 zł na krafta to promocja?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • behegrzmot
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.01
    • 276

A skąd przypuszczenie, że mediana nie została użyta umyślnie? W 2014 roku wynosiła jakieś niecałe 3200 brutto, nowszych danych na szybko nie znalazłem.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
      A mnie to głównie przeraża, że z taką łatwością ludzie zaakceptowali cenę butelki, zwykle przeciętnego, piwa na poziomie 9-10 zł. No bo skoro 7 zł to "promocja" to "normalna" cena będzie podchodzić już powoli pod te 10 zł.
      Przyznam, że mnie też to zniesmacza. Parę tygodni temu widziałem Kraftwerki w Tesco, w promocji "Supercena". A było to chyba 8 czy 9 zł za butelkę. Więc jak to jest supercena, to ja dziękuję.

Nie wiem, jak to się sprzedawało, ale z pobieżnych obserwacji wnioskuję, że szału nie było.

Comment

• MLT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.12
        • 1049

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
        A skąd przypuszczenie, że mediana nie została użyta umyślnie? W 2014 roku wynosiła jakieś niecałe 3200 brutto, nowszych danych na szybko nie znalazłem.
        Stąd, że nigdy w żadntch statystykach nie widziałem by podawano medianę płac.

Comment

• darek99
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.04
          • 2147

Poniżej fotka piw które zakupiłem wczoraj w sklepie, płaciłem po 4 zł za piwo, butelki bezzwrotne, ta cena jest stała i sklep który sprzedaje te piwa na nich zarabia, szkoda tylko że do tego sklepu mam kawałek drogi. Ale można? można.
          Attached Files
          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
          Epikur z Samos.

Comment

• solfernus
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.08
            • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
            Poniżej fotka piw które zakupiłem wczoraj w sklepie, płaciłem po 4 zł za piwo, butelki bezzwrotne, ta cena jest stała i sklep który sprzedaje te piwa na nich zarabia, szkoda tylko że do tego sklepu mam kawałek drogi. Ale można? można.
            No to tylko pozazdrościć takiego sklepu. Niestety ale u mnie brak tych piwek nawet w większej cenie.
            Niedawno byłem w Intermarche i jak zobaczyłem ich ofertę piw kraftowych to mi się odechciało pić.
            Tak od 8 do 13,50 za butelkę
            Ale znalazłem na samym dole Wąsosza Treściwe! Za 3,50! Całkiem fajne
            Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

A jaki termin przydatności, bo to również jest ważne.

Comment

• solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

Racja prezesie. Ale mój Wąsosz ma datę ważności do stycznia 2016
                Czyli jednak można nie przepłacać.
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• solfernus
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.08
                  • 1025

Jednak po zastanowieniu muszę dodać, że te drogie piwa mogą być warzone w małych ilościach, krótkich seriach itp. Dlatego tak je sobie cenią.

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

Daty ważności są dobre, piwo jest świeże a nawet bardzo świeże bo kupione w sklepie przy browarnianym browaru Kłodawa, nie zmienia to faktu że można je sprzedawać z zarobkiem po cztery złote.
                    Epikur z Samos.

Comment

• WojciechT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2012.09
                      • 2546

Pewnie z pominięciem dystrybutora, hurtowni i transportu - stąd takie ceny

Comment

• solfernus
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.08
                        • 1025

Byłem dzisiaj z całą rodzinką ponownie w 3 muszkieterach i szok. Ceny spadły.
                        Nie miałem czasu dokładnie się rozejrzeć ale najdroższe było Behemot Peruna za 13,49.
                        Ale reszta znaczne cenę miała obniżoną nawet o ok. 2 zł
                        Może wzięli sobie do serca nasze życzenia ale raczej poszli po rozum i obniżyli ceny bo nikt nie kupował.

Comment

• patrykut
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2015.06
                          • 6

To i tak macie dobrze z asortymentem w Waszych sklepach Intermarche. Pomimo tego, że w mojej miejscowości znajduje się ten większy, tj. ,,Super", to o piwa kraftowe ciężko. Właściwie to tylko z Olbrachta idzie coś dorwać, reszta to standardy czy też jednotygodniowy asortyment z gazetki promocyjnej (np. Kormorany czy Wąsosze).

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                            Pewnie z pominięciem dystrybutora, hurtowni i transportu - stąd takie ceny
                            i bez wiedzy kontraktowca.

Daty ważności są dobre, piwo jest świeże a nawet bardzo świeże bo kupione w sklepie przy browarnianym browaru Kłodawa, nie zmienia to faktu że można je sprzedawać z zarobkiem po cztery złote.
                            skąd wiesz, że z zarobkiem?

Już słyszałem o znikających całych paletech piwa. Nikt nic nie wie. Było 16 palt jest 15 i nikt nic nie wie.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• darek99
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.04
                              • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Bo pytałem.
                              Ciekawiło mnie czy to cena w ramach promocji, nie było żadnej akcji, dowiedziałem się że to stała cena na te piwa w tym sklepie.
                              Data ważności ok.
                              Epikur z Samos.

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                                i bez wiedzy kontraktowca.

Już słyszałem o znikających całych paletech piwa. Nikt nic nie wie. Było 16 palt jest 15 i nikt nic nie wie.
                                Już się też zastanawiałam nad tym tematem. Czyli co, Kłodawa rąbie swoich kontraktowców? To chyba nie może być takie proste, przecież jak przyjeżdżają do nich, to widzą, że mają ich piwo w sklepiku. Kradną i rżną głupa, że nie wiedzą, skąd im się to wzięło? Nieee, no chyba tak to się nie da
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X