Konstrukcja chłodziarki do piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Qbz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.09
    • 1

Konstrukcja chłodziarki do piwa

Witam,
    W styczniu będę przedstawiał swoją pracę inżynierską na temat "Projekt chłodziarka do piwa". Polskiej literatury na ten temat praktycznie w ogóle nie ma. Czy jest tu może ktoś dysponjący wiedzą techniczną w tym zakresie? Bardzo prosiłbym o pomoc, jakieś informacje. Niestety z mojego instytutu chłodnictwa na uczelni nie ma nikogo, kto wiedziałby coś na ten temat i mam nieco związane ręce.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 02:08
  • Michal2018
    Ankieta na temat piwowarstwa
    Michal2018
    Cześć.

Z góry przepraszam, jeśli to złe miejsce na ten temat i proszę moderatorów o ewentualne przekierowanie.

Do meritum przechodząc.

Jeśli chcielibyście pomóc i poświecić 5 minut na wypełnienie ankiety, to byłbym bardzo...
    2018-12-05, 20:32
  • etman
    Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
    etman
    Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
    2025-01-03, 00:43
  • heckler
    Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
    heckler
    ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
    2024-12-30, 08:20
  • Randi
    Browary na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej
    Randi
    Witam,

Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
    Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
    2024-02-21, 16:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...