węzłowe problemy przemysłu ciężkiego, jak sama nazwa wskazuje, mają swe podłoże w słabej kooperacji, pewnej mistyfikacji i niejednoznacznej interpretacji prawidłowego działania węzłów chłonnych, które nierzadko niezbyt efektywnie [tudzież efektownie] chłoną chmiel, co jest właśnie przyczyną węzłowych problemów przemysłu ciężkiego.
Jedynym sposobem zaradzenia temu impasowi jest przecięcie gordyjskiego węzła chłonnego, czym powinien zająć się lekarz pierwszego kontaktu -> niniejszym wzywam Pjenknika do zgłoszenia się na ochotnika! [i nawet wyszło do do rymu].
Można by przeanalizować jeszcze aspekt węzłów marynarskich oraz małżeńskich, ale po co?
Zalecana wg BHP prędkość produkcji w przemyśle ciężkim to 15 węzłów.
Będąc młodym lekarzem na rubieży, a także pośadając odpowiednią wagę, która kwalifikuje mnie do PC, podejmuję się przeciąć każdywęzeł- chłonny i gordyjski
Tnij Waść, szybko i celnie oraz zgodnie z zasadami BHP.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
I był to jak to w przemyśle ciężkim, ciężki trzymięsieczny okres ciężkich trzech miesięcy karencji. A BHP na to: karesów się wam zachciało a o rękawicach zimowych pamiętali?
Re: Piwo a węzłowe problemy przemysłu ciężkiego w aspekcie przestrzegania warunków BHP i
Krzysiu napisal/a No i tak! Po pierwsze, cały temat się nie zmieścił. Po drugie, trochę jeszcze jestem nieprzygotowany do dyskusji, więc Sensor może mnie tu czymś zaskoczyć. I po trzecie wreszcie, pogoda jest niespecjalna, więc trzeba będzie wstąpic na browara.
O przemyśle ciężkim napiszę coś jutro.
I to wszystko jestt ,jak najbardziej,
co i oszem nie zgadzając sie z tematem się zgadzam
i popieram ..
zythum napisał(a) BHP czyli jak mówi instrukcja CRFXR/14525/KMI/1200?FEEERRRYYYY/ BARDZO HIGIENICZNE PIWO spożywane może być wyłącznie po usunięciu wszystkich aspektów Przemysłu Ciężkiego przez wielotonowe C. BHP mogą spożywać jedynie jednostki od 90 kilgoramów PCWW (Przemysłu Ciężkiego Wagowego WŁASNEGO) w górę albo i pod górę. ...
ciekawe, czy nasze wejście do UE zmieniło coś w normach i instrukcjach? Według powyższej, podanej przez zythuma, jestem "dostatecznie dojrzały piwnie" i mogę spożywać BHP. Ale jak znam biurokratów z Brukseli, to dołożyli pewnie ze 53 inne warunki (np. długość drogi od przełyku do cewki moczowej). Czy ktoś zna aktualne przepisy?
Ostatnia zmiana dokonana przez Pinio74; 2004-07-29, 13:42.
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
Comment