a ja za PRL byłem młody i mogłem więcej piw wypić
SOBOTA
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Ciekawe jakie to wnioski?
Odnośnie mojej rozpaczy:
w latach 1976-91 mój ojciec był pierwsze szefem działu zbytu
potem szefem zaopatrzenia i kierownikem wszystkich magazynów
Żywieckiego Browaru. Coś ci to mówi? Wagony cukru, wagony wegla, wagony piwa. A teraz 10 lat po jego śmierci nawet nikt mi gupiej szklanki nie przyniesie(dygresja)
bez brody...
Comment
-
-
Naprawdę nie rozumiem, czy bronisz, czy ganisz. PRL to był taki dziwny kraj, w którym wszyscy starali się mieć ciastko i jednocześnie je zjeść. Nie da się schodzić po schodach i jednocześnie poruszać się w górę. Był to koszmar, ale dla niektórych- raj. Jak się okazało, nadal można być komunistą i jednocześnie- kapitalistą. To się chyba troszeczkę wyklucza? Zawsze jak widzę czerwonych, to przypominam sobie Fidela Castro z luksusowym cygarem w ustach. PRL jest już dawno w piachu, ale jednak w naszym kraju, kraju zamieszkałym jak mawia mój przyjaciel przez rezolutnych kretynów, widać wszystko jest możliwe, nawet wybranie kryminalisty do Sejmu. Powtarzam, nie wolno narzekać i jednocześnie trochę żałować. Myślę jednak, że z piwem te nasze rozmowy mają niewiele, wspólnego, chociaż podobno wszystkie drogi podobno prowadzą do Rzymu."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
-
Krzysiu napisal/a
Chodzi chyba o Kazimierza Pułaskiego?
Puławski to moze być rynek. O ile w ogóle jest. Nigdy tam nie byłem."Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Nie czepiajcie się Cordela, przecież widać, że on niedopity.....
Comment
-
-
Marusia napisal/a
Nie czepiajcie się Cordela, przecież widać, że on niedopity....."Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Andi napisal/a
i to jest wlasnie najgorsze juz kilka razy zwracalem na to uwage ze w soboty i niedziela bardzo malo ludzi zaglada do forum jakby wszyscy czekali na to zeby za darmo kozystac ze sluzbowego dojscia do internetu w czasie godzin pracy gdy ja naprzyklad w tym czasie nie mam dostepu i mam mozliwosc tylko po zakonczeniu pracy i to w domu -z kims sie zkomunikowac
bez brody...
Comment
-
-
Będzie , będzie. Jak tylko skończę dyżur. W mojej domowej lodówce czeka pełen przegląd produkcji BG.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment