Kurcze no, dziwią się, że w Sobotę cisza na forum, a ja bym stwierdził, że jest to zawsze typowa cisza przed burzą! No i teraz, jak tak patrze, sam nie jestem, a tak poza tym, jak ktoś pisze, że jest sam, to potem i tak ktoś to czyta i jest mu zapewne bardzo smutno, że ten ktoś był taki samotny, więc po kiego grzyba smucić się nawzajem?
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Policjant:
"Panie kierowco, co pan sobie kupi za ten tysiąc złotych wygranej, które otrzymał pan za dzisiejszą przepisową i roztropną jazdę?"
Kierowca:
"Eeeeeeeee chiba prawo jazdy...."
Ostatnia zmiana dokonana przez Cordel; 2001-12-22, 10:20.
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
Urocze miasteczko Zwettl miałem okazję zwiedzić w sobotę 7 grudnia.
Tą okazją był przejazd specjalnym pociągiem adwentowym, zestawionym z dwuosiowych wagonów i parowozu.
Rozkładowe pociągi pasażerskie nie dojeżdżają do Zwettl już od kilkunastu lat.
Godzinną przerwę...
Comment