Bułgaria

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Bułgaria

Jadąc tam nie wiedziałem czego się spodziewać po ich piwie ale muszę przyznać że nie było żle.Dla mnie najlepsze było Pirinsko Pivo 10%, 4,5%alk jeżeli dobrze przeczytałem na niemieckiej licencji. Inne (najpopularniejsze) dobre to Kamenitza 10,5%, 4,4%alk. Kiepsko natomiast wspominam takie piwa jak Ledenika, Zagorka (dość popularne) i Varna. w smaku dobre tylko w pierwszej chwili po otwarciu i szybko traciło gaz. Chociaż Zagorke dobrze wspominam bo na plaży znalazłem 2 kufle (0,33 i 0,5) tego browaru (puste)
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Kurcze chyba coś mi się nie udało. Sorry ART. Myślałem że to będzie razem z resztą w spisie państw jako nowy temat a tu kaszana. Coś zchrzaniłem?

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 24007

tak, na tworzenie takich spraw ja mam tutaj monopol

Bułgarię znajdziesz już tutaj:

pozamieszczaj tam proszę próbowane przez siebie piwa, wedle konwencji: jedno piwo = jeden temat, jak to uczynisz ten temat skasuję.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• skandal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1439

Ok dzięki! Już zabieram się za pisanie

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
          bastion
          Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
          Centrum...
          2025-02-02, 20:53
        • pebejot
          Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
          pebejot
          Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
          Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
          Z dworca kolejowego...
          2024-09-07, 15:07
        • pebejot
          Bułgaria, Pazardżik, Iwajłowsko 41, Rhombus Brewery & Restaurant
          pebejot
          Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
          Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
          Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
          2024-09-06, 16:13
        • bastion
          Bułgaria, Mezdra, Ul. Pazara, Hotelski Kompleks Ariel.
          bastion
          Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
          Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
          2024-09-04, 21:16
        • pebejot
          Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)
          pebejot
          Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
          W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
          Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
          2024-09-03, 09:03
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...