Aktualnie Nasza Kochana TVP odgrzewa po raz kolejny JANA SERCE. Jak pamiętam, tytułowy bohater z kumplami dość często odkapslowywał napój chłodzący. I z pewnością nie była to oranżada
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
celt_birofil napisał(a) Z kolei w powszechnie znamym i lubianym serialu "M jak miłość" głowny bohater kupił podupadły wiejski pub
Pewnie i tak będzie lał masówkę... Któryś z koncernów wyłoży parę złotych i zapewni sobie "product placement" w powszechnie znanym i lubianym serialu...
Wujcio_Shaggy napisał(a) Pewnie i tak będzie lał masówkę... Któryś z koncernów wyłoży parę złotych i zapewni sobie "product placement" w powszechnie znanym i lubianym serialu...
Rzecz w tym, że autorzy serialu unikają jak diabeł święconej wody - wszelkich reklam. Do tego stopnia, że samochód pewnej niemieckiej firmy motoryzacyjnej ma zaklejone logo na masce, a jego francuski "kolega" został tegoż pozbawiony Podobnie jest z piwem - nijak nie można się było zorientować co piją nawet, jak piwo lało się z pipy
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Dzisiaj o 20,00 na kanale telewizyjnym ALE KINO będzie nadany film pt. "Piwne rozmowy braci McMullen" produkcji USA. Jeżeli wierzyć opisowi z gazety film opowiada o Trzech Braciach którzy spotykają się przy piwie, aby porozmawiać o życiu, miłości i kobietach.
abernacka napisał(a) Dzisiaj o 20,00 na kanale telewizyjnym ALE KINO będzie nadany film pt. "Piwne rozmowy braci McMullen" produkcji USA. Jeżeli wierzyć opisowi z gazety film opowiada o Trzech Braciach którzy spotykają się przy piwie, aby porozmawiać o życiu, miłości i kobietach.
Filmik fajny. Widziałem. Można polecić. Z zastrzeżeniem żeby się jednak za dużo po nim nie spodziewać.
Ostatnio widziałem odcinek serialu Dziki na Polsacie. Często się pojawia motyw piwa Żubr, KP z pewnością wyłożyła trochę pieniędzy na ta filmową reklamę.
Natomiast w serialu Oficer, piwo również jest częstym gościem, nie udało mi się jeszcze żadnego rozpoznać, choć kilka rodzajów etykiet już się przewineło.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
Natomiast w serialu Oficer, piwo również jest częstym gościem, nie udało mi się jeszcze żadnego rozpoznać, choć kilka rodzajów etykiet już się przewineło.
Wczoraj też widziałem jeden odcinek, na butelkach etykiety piwa "Bartek", ale chyba ma mało wspólnego z tym prawdziwym Bartkiem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
Ostatnio widziałem odcinek serialu Dziki na Polsacie. Często się pojawia motyw piwa Żubr, KP z pewnością wyłożyła trochę pieniędzy na ta filmową reklamę.
Nie mylisz się ani trochę.
Żubr będzie stałym gościem "Dzikiego" .
Chodzi nie o film, a o teatr, ale nie będę przecież zakładał nowego tematu.
W poniedziałek, 12 września, w 1 programie TVP o 20.15 będzie wystawiane "Małe piwo" Alistaira Beatona.
Żurnalista pisze, że w tym przedstawieniu "po spożyciu piwa ze zmutowanego genetycznie chmielu u mężczyzn zanika to, co świadczy o ich płci, a w zamian rosną im ... piersi". Oczywiście, piwo nie jest z chmielu, to tylko przyprawa. Zapewne w tej komedii temat piwny będzie mocno ograniczony (chodzi przecież o sprawę "zanikania" i "rośnięcia"), ale sygnalizuję to przedstawienie.
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
Witam
Jakiś czas temu uwarzyłem witbier-a ale po fermentacji burzliwej zaówarzyłem że na jego powierzchni pojawiła się smuga, jakby coś tłustego. Wygląda jak delikatny korzuch bezbarwny. Czasem jak zbyt długo parzy się herbatę pojawia się coś takiego na powierzchni. Piwo jest już...
Comment