Nudny ten film, jak flaki z olejem.
Najpiwniejszy FILM
Collapse
X
-
Fanny i Aleksander reż. Bergmana - często popijają różne piwka, wtym portery- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwo w kinematografii PRL
Nie wiem, czy to odpowiedni dzial, ale zloty trunek wielokrotnie bywal jednym z rekwizytow w filmach z epoki Polski Ludowej. Proponuje zatem mala zabawe, w probe odgadniecia marek browarow, ktorymi raczyli sie bohaterowie fimow PRL. Na poczatek Zywiec Full Light, rocznik 1981, ktorym Janek Serce popijal diabelsko ostry kuskus "po iracku":
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziMoże nie najpiwniejszy, ale w serialu Breaking Bad II seria, V odcinek- pojawia się znajomy sprzęt... Okazuje się, że jeden z bohaterów warzy piwo. Korzysta przy tym z gadżetów, np. z jeżyka na butelki
Owy piwowar jest policjantem i nagle w nocy słyszy strzały. Wstaje, bierze giwere z szufladki przy łóżku i powoli idzie w kierunku wystrzałów. Hałas dobiegał z garażu, do którego ów bohater wszedł. Nic nie widział, i wystrzały na chwilę umilkły..... a tu jak nie walnie! Kolejna butelka z piwem wystrzeliła jak granat
Dla mnie odcinek fajny bo to oznacza, że piwo domowe to zjawisko naturalne w społeczeństwie amerykańskim. Mam nadzieję, że i u nas kiedyś tak będzie
Comment
-
-
Kanał telewizyjny Kino Polska nadał dzisiaj 35-minutowy film z 1965r. "Piwo" w reżyserii Stanisława Różewicza. Powtórka w poniedziałek 11 stycznia o godzinie 14.45 i we wtorek 12 stycznia o 12.25.
Krótko po wojnie w dworcowej knajpie dwóch mężczyzn pije piwo. Jeden wspomina, dramatyczne wydarzenia, które widział z tego samego miejsca w czasie wojny. Także pijąc piwo. Ciekawe scenki rodzajowe, młodziutkie twarze aktorek nalewających piwo, a dzisiaj występujących w popularnych tasiemcach. No i oczywiście dramatyczna historia. Sam film nieco drętwy, aktorstwo drewniane, ale warto obejrzeć.
W filmie mnóstwo piwnych akcentów, niekiedy zastanawiających, zagadkowych. Piękne sceny nalewania piwa do pękatych kufli. Piwo z ogromną pianą na początku, a wkrótce bez piany i bez gazu. Niemieckie szyldy, obtłuczona popielniczka (zdaje się browar Okocim), wafel z browaru Saybusch w powojennej polskiej knajpie.
Comment
-
Comment