Wy chcecie do Czech-rozumiem, a czy chcecie zarabiac jak Czesi, czy Polacy?
na stole: Krušovice nt
Collapse
X
-
no ja bym chcial ze swoja pensją chociaż zapewniam, jak na Polskie warunki i warszawskie ceny to jest mocno ch... ale w czechach to by mi starczylo na normalne życie bez szaleństw ale za to z piwkiem znakomitymTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
Wiec sie skloonuj i jeden bedzie chlal piwsko we Frydku Mistku(badz Pradze) a drugi bedzie zachrzanial w Polsce i systematycznie podsylal kase do piwosza w Czechach"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
-
o kurde, a nie znasz jakiegoś genetyka-szaleńca żeby mnie wyprodukował w kilku egzemplarzach (i żona pewnie byłaby bardziej zadowolona)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Related Topics
Collapse
-
Pierwsze co mnie tknęło po zobaczeniu tego piwa to ciekawość czy w Kruśovicach o tym wiedzą
A piwo całkiem przyjemne i podobne do sugerowanego oryginału.
2 Photos-
Channel: Kirgistan
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
-
-
Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
-
-
-
Ciekawy browar rzemieślniczy zlokalizowany w jeszcze ciekawszym miejscu z dala od centrum miasta.
Browar znajduje się w industrialnej dzielnicy i ma własny wyszynk.
Z centrum można tu dojechać tramwajami 11 i 44, a następnie przejść kilkaset metrów przez nieciekawą dzielnicę....-
Channel: Rumunia
2024-08-28, 23:19 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment