W jakim najdziwniejszym miejscu piliście piwo? Ja chyba na dachu bloku w opuszczonych koszarach radzieckich w Bornym-Sulinowie na wakacjach kilka lat temu... Liczę że mnie przelicytujecie
Na większości ławek Parku Szczytnickiego. Naokoło pergoli - zaliczone wszystkie. Niestety, żadnych jakościowo spektakularnych miejsc nie pamiętam, więc posżłam na ilość
W szkolnej szatni piwo i wino"Patyk", na lekcji wódka z gwinta,
Piwo w bramie na deszczu, park Szczytnicki 4 rano....
rejsy statkiem typu "Omega" po jeziorze= odebranie patentu, łódka do kasacji
ja tez ostatnio o 4:00, ale nad Odrą, po wywaleniu nas z Tawerny;
poza tym kiedyś w środku nocy na bagnach, po ciemku, przy pokrzykiwaniach "Po kępkach, po kępkach", instruujących co robić, by się nie potopić...
Tanie wino na pomoście nad jeziorem - środek nocy, w koło pełno wędkarzy, a kumpela snuje pikantne opowieści z bujnego zycia erotycznego. Wędkarzom omal wędki do jeziora nie powpadały
Wiecie co, to forum przestaje byc koneserskie, a zaczyna byc pijackie
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
Będąc kiedyś w Kropiwnickim, zaglądnąłem na terytorium browaru Imperia. Budynek w całkiem dobrym stanie, przynajmniej od zewnątrz. Browar działał w latach 1863 - 2007, tak więc zamknięty został stosunkowo niedawno. Pewne jego części są wykorzystywane przez jakieś niewielkie firmy. Reszta...
Ten browar rzemieślniczy jest owocem pasji. Pasji dwóch młodych piwowarów domowych, którzy wprowadzili słowo w czyn, czyli zainwestowali w piwny biznes tak sercem jak i aktywami.
Niełatwo mi było znaleźć miejsce warzenia, Jakiś budynek z czasów radzieckich, w którym mieszczą się...
Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
Kilkanaście kilometrów...
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia. ...
Comment