A co tu pisać - cokolwiek by się nie napisało, to i tak nic nie zmieni...
Przeciwnik był bardzo ciężki, ale Tomek był bardzo dzielny w tej nierównej walce.
Ja Go zapamiętam takiego jakim był - wesołego, z apetytem na życie, pasją do "truckerki" i życzliwością i uczynnością.
PS. Sugerowałbym wydzielenie osobnego tematu dla Tomka i wspomnień o Nim - chyba na to zasłużył...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Miesiąc temu na Warszawskim Festiwalu Piwa mimo słabej kondycji był bardzo pogodny i ciągle się uśmiechał, godne podziwu. Trochę porozmawialiśmy, poznałem też tam jego żonę i brata. Wyrazy współczucia dla rodziny.
Bardzo lubiliśmy Centona… Zresztą, kto Go nie lubił? Bo, to co Go wyróżniało, to przede wszystkim: pogoda ducha, apetyt na życie i przygodę, radość z każdego dnia, komunikatywność – ze wszystkimi i z każdym osobno, uroczy uśmiech i zawsze pamięć o bliskich. Pamiętamy takie nasze spotkanie: my z Maćkiem, Centon z Beatą – gdzieś w centrum Warszawy… Syn mu się poparzył… Niby bagatelizował sprawę, ale widać było, że bardzo wypadek Syna przeżywa, zresztą Beata też. I pamiętamy, jak odnosili się do siebie: Centon i Beata, według mnie to było bardzo wspaniałe małżeństwo. Ona, wyrozumiała dla Jego częstych wyjazdów, On zakochany jak młody chłopak. To było widać. Pamięć o znajomych i szacunek do nich, to też istotna cecha Centona. Nigdy nie zdarzyło się, że gdy o coś go poprosiliśmy, to by to zignorował. Od drobnych próśb typu: jak będziesz w Belgii, to mógłbyś nam kupić jakieś tam piwko, do próśb wymagających od niego poświęcenia czasu i siły, jak np. drobne prace remontowe u ludzi, którzy mają dwie lewe ręce... Zresztą, co tu się oszukiwać: jak dzwoniliśmy do Niego, często z Jego ust padało pytanie: „co potrzeba?”. Na szczęście, nie tylko na Nim „pasożytowaliśmy”, najczęściej spotykaliśmy się na piwku lub koncertach… Ostatni raz rozmawialiśmy przez telefon 11 września...
No, i co by nie mówić, można tylko podziwiać jego odwagę i otwartość: nawet w trakcie choroby, znalazł czas by spotkać się ze znajomymi, nie obawiając się trudnych pytań i spojrzeń. Był ponad to. Postawił sobie jasny cel: najdłużej, jak się da, być z Rodziną, nie użalać się nad sobą – tylko walczyć. I walczył wyjątkowo zajadle....
Mogę tylko napisać w swoim i Maćka imieniu, że zaszczytem dla nas była znajomość z Centonem i nigdy Go nie zapomnimy.
Pozostaje nam tylko wypić piwo za Jego spokój, i mimo okoliczności, spokój Jego Rodziny.
Do zobaczenia, gdzieś, kiedyś przy dobrym piwie ...
Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2017-10-23, 19:42.
Informacja z fb od Córki Tomka:
" Pogrzeb odbędzie się w przyszłym tygodniu jeszcze nie znamy terminu bo niestety ale załatwianie wszystkiego trwa. Będę informować na bieżąco jak będę coś wiedziała."
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2017-10-25, 05:39.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Pogrzeb taty odbędzie się 31 października na Cmentarzu Północnym ul. Wóycickiego 14. Uroczystość rozpocznie się w sali pożegnań o 13.30
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Pogrzeb taty odbędzie się 31 października na Cmentarzu Północnym ul. Wóycickiego 14. Uroczystość rozpocznie się w sali pożegnań o 13.30
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Każdy kto ma ochotę proszę o napisanie po 3 zdania o tacie bo chcemy dać to do mowy pożegnalnej o tacie i jakieś zdjęcia taty to proszę na @ mi wysłać mika161@o2.pl
Dziękuję.
Comment