Kichanie przy mocno chmielowym piwie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Szaikan
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.11
    • 19

Kichanie przy mocno chmielowym piwie.

Witam ;p Nie wiem jak to ująć ale gdy pije mocno goryczkowe i chmielone piwa to co chwilę kicham i mam pełny nos, może być to uczulenie na chmiel albo coś? Wiem że głupie pytanie ale ciekawi mnie to, ma ktoś też tak?
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19296

Mam znajomego, alergika i też tak ma, choć w testach alergicznych nie było chmielu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-01-13, 18:23.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Ważne, żebyś nie kucał przy kichaniu, bo:
      ...kiedy się kicha w kucki,
      efekt może być nieludzki.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Urban Chestnut Brewing Company Deutschland, Hallertauer Helles Vollbier
        darekd
        Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
        Idąc za ciosem w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) od 2015 r. mają następny...
        2024-11-02, 02:04
      • dadek
        Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
        dadek
        Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
        2025-01-29, 03:15
      • Prusak
        Sulewski, Nowoczesny Pils
        Prusak
        Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
        Ciekawe.
        Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
        Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
        2024-11-21, 23:04
      • darekd
        De Leite, Paljas Blonde
        darekd
        Dawniej Paljas był marką browaru kontraktowego Henricus warzoną w browarze Anders. Od 2021 r. jest to marka browaru De Leite z Flandrii Zachodniej.

Alk. 6%
        IBU 30

Chmiele: Magnum, Styrian Golding, East Kent Golding i Saaz

Aromat - połączenie łagodnego...
        2024-09-08, 01:14
      • dadek
        Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
        dadek
        Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
        Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
        2024-05-23, 01:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...