Klimakterium - rzecz wspaniała-niejedna panna-to zrozumiała
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Co do klimatów, to pamiętam, jak w Czerwcu tego roku, w Góraszce(na pikniku lotniczym), ja i kumpel popijaliśmy sobie piwo, leżeliśmy przy barierce obok pasa startowego, kiedy podeszła jakaś panna(?) i spytała się, czy potrafimy się bić, wryło nas niesamowicie, wtedy ta kobitka wskazała na swego kompletnie pijanego(może zjaranego?) towarzysza podróży i powiedziała, że kolega po prostu bardzo chętnie pofazował by z nami klimaty. Do dzisiaj nie wiemy o co chodziło, może ten żywiec coś nam we łbach pokręcił?
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
to nie punki to chuje (chociaz czasem jest cos takiego jak obrona własna ale w tej sytuacji jej nie podejrzewam)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Masz rację Zythumie, że to były jakieś chuje, bo innego wytłumaczenia nie ma. Dziwi mnie jeszcze jedno, dlaczego oni zatłukli metala? Miał chłopak 18 lat i skończył zbyt szybko, z tym się nie pogodzę.
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Dorze już rozmawiamy na P.W, ale tematem tego działu również jest muzyka punkowa, są więc oni po części tematem tego tematu. Ale o narządach to już raczej nie będziemy rozmawiać.
===============================
Oprócz "Będziemy piwo pić" Kukiz nagrał też kilka innych piwnych utworów muzycznych.
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment