Tyle że wykonywamy przez Gorge'a Thorogoog. A jeśli chodzi o tytuł to według mnie to on brzmi w takiej kolejności: One Burbon One Scotch One Beer. Własnie go teraz słucham.
Piwo, a muzuka w twórczości znanych zespołów.
Collapse
X
-
Misiekk napisal/a
Tyle że wykonywamy przez Gorge'a Thorogoog. A jeśli chodzi o tytuł to według mnie to on brzmi w takiej kolejności: One Burbon One Scotch One Beer. Własnie go teraz słucham.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
No fakt, jak zanuciłam, to też mi się przypomniała kolejność
Comment
-
-
A czy ktoś może słyszał o "Zespole Parkinsona"?
Piosenka nazywa się " Siedzisz przy piwie", wokalistą był Andrzej Donarski, póżniejszy "głos" znanego w latach 80siątych zespołu "Mr. Zoob".Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Cordel napisał
... Oprócz "Będziemy piwo pić" Kukiz nagrał też kilka innych piwnych utworów muzycznych.
(fragment)
wtedy wniosłaś golonkę i piwo
po tym cieście nie mogłem już jeść
za to piwo natychmiast wypiłem
potem drugie i trzecie też
i poczułem się wyluzowany
nawet fajnie rozmowa nam szła
z tym, że zjadłaś mi całą golonkę
ale za to przyniosłaś schab
Comment
-
-
FCJA
Misiekk napisal/a
Tyle że wykonywamy przez Gorge'a Thorogoog. A jeśli chodzi o tytuł to według mnie to on brzmi w takiej kolejności: One Burbon One Scotch One Beer. Własnie go teraz słucham.
Comment
-
-
Co to?! Sam ze sobą mam gadać?! Trudno.
Kazik (oczywiście Staszewski), płyta "Melassa", utwór "Chcem piwa cz. 2", w którym refren brzmi następująco :
chcem piwa - o kurka siwa
chcem piwa - kurka nieżywa
chcem piwa - jedynego
chcem piwa - ze wszystkich najlepszego
Na tzw. maksisinglu tegoż artysty pt. "Cztery pokoje" znajduje się utwór "Chcem piwa cz. 1", w którym słychać tylko powyższy tekst.
Comment
-
-
celt_birofil napisał
Forum Browaru > Piwo > Piwo - ogólne > Złote myśli piwne
Pamiętam pewną pieśń. Treść była banalna, ale pojawiła się tam następujaca strofa (na melodię "El Condor Pasa"):
"Nalepsze piwo to Leżajski Full
Gul, gul, gul,
gul, gul, gul,
Leżajski Full,
gul,gul,
gul, gul"
Pragnę uzupełnić i trochę poprawić Celta :
utwór został zaprezentowany w 1987 roku na festiwalu w Jarocinie przez zespół "Wańka Wstańka & The Ludojades", później wykonywany był jeszcze na festiwalu w Opolu. Z tego co pamiętam, słowa brzmiały następująco :
"Najlepsze piwo to leżajski full,
gul, gul, gul,
gul, gul, gul,
takiego piwa nie pił nawet król,
gul, gul, gul,
gul, gul, gul."
I to chyba było wszystko, ale powtórzone wiele razy.
Piosenkę tę nuciła w tym czasie cała Polska, a zespół za darmową reklamę otrzymał chyba od browaru w Leżajsku spore ilości piwa.
Comment
-
-
a pamięta ktoś ś.p. Cliffa Burtona i jego sztandarowy numer (Anesthesia) Pulling Teeth?
przed zagraniem tego numeru sięgnął po kufel stojący na wzmacniaczu ...... a potem grał
poezjaWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment