resztę Lwówka i dwa łyki wina Marco - które niniejszym reklamuję publicznie jako najlepsze wino w ostatnim czasie, w związku z czym pite najwolniej jak umiemy, co jest STRRRRRRRRRASZNIE TRRRRRRRRRRUDNE....
Maja napisal/a resztę Lwówka i dwa łyki wina Marco - które niniejszym reklamuję publicznie jako najlepsze wino w ostatnim czasie, w związku z czym pite najwolniej jak umiemy, co jest STRRRRRRRRRASZNIE TRRRRRRRRRRUDNE....
Skoro moje specjały wychwalasz na forum to zasługujesz na więcej (20l wystarczy )
A co do refleksji to skończyła mi się reszta Lwówka od Maji
O kurczemol, przypomnialo mi się poniewczasie, że Maja miała wczoraj poczęstować winem Marco, ale jakoś w trakcie spotkania o tym nie przypomniała - musi jest serio bardzo dobre!
Marco, przywieź na imprezkę pożegnalną
Nie muszę byc zachęcany do spożycia,choć do dnia dzisiejszego nazywam to degustacją.Po pracy(niektórzy frajerzy w tym kraju pracują?!)udam się do "siedziby przewlekłych smakoszy"z własnej,niczym nie indukowanej,ochoty.
Lokal po "Opium", które nie miało dobrego piwa. Ekipa z Weźże Krafta po zamknięciu Dolnych Młynów i pandemicznych problemach knajpiarzy znalazła tu miejscówkę oprócz tej na Dajworze. Lokalizacja nadzywczaj klimatyczna. Fajny, obluszczowiony dziedziniec oraz taras z widokiem na cmentarz...
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
Pierwszy raz zawitałem tam w sierpniu ubiegłego roku. Faktem jest, że browar działał już od czerwca 2022, ale oficjalne otwarcie wraz z otwarciem pierwszej uwarzonej na miejscu beczki miało miejsce dopiero we wrześniu.
Od czerwca do początku września w restauracji sprzedawano piwo wyłącznie...
W październiku 2019 roku małe miasteczko w połowie drogi pociągiem pomiędzy Přerovem a Vyškovem na Moravě uzyskało swój browarek. Zlokalizowano go w samym centrum 100 m od rynku. Dojście od stacji kolejowej jest proste - z budynku dworca 50 m w dół ul. Nádražní i w prawo w Masarykovą,...
Comment