Dadek, na jakiej linii jeździsz ?
Jakie piwo na Sylwestra?
Collapse
X
-
Jak do 4.40 to chyba tylko nocnik może być. No chyba że jakaś korpotaryfka.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Krótkie sprawozdanie - ostatecznie zgromadziłem spory bukiet Komesów, oraz po jednym: Orval, małe Chimaye (żółty, czerwony i niebieski), Kord Quintuple (Olbrach), Ale Szopka (Na Jurze), Piernikowy Foch (Olbracht), Piernikowa Chata (Gloger), oraz ostatnia sztuka Waterloo z 2015 r. Efekt - nie wypiłem z tego ani kropli. Na toast wyciągnąłem Tokaja, ale okazało się, że nie mam w domu korkociąga, więc noworoczny toast spełniłem ajerkoniakiem Dalkowskiego.
Chyba czas umierać.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2019-01-03, 14:30.Comment
-
Zgonu nie było, lodowy porter domowy poszedł na toast noworocznyOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2019-01-03, 15:26.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
To i tak pokirzyliscie :-)
U mnie skonczylo sie na 2 Grodziskich - w Nowy Rok trzeba bylo wziac d... w troki, zone i dziedzica w auto i wracac na domowe pielesze. A przez Ceskoslovensko trzeba jechac czysciutenkim jak mlode dziewcze po kapieli, tolerancji promilowej nie maja zadnej...
Spoznione wszystkiego dobrego w Nowym Roku, ewrybady! :-)Czy napija sie panowie piweczka?Comment
-
Miałem wrażenie że tam luźno do tego się podchodzi, ale i nigdy nie czułem wewnętrznej potrzeby by to sprawdzać. Raz dostałem tam w ramach akcji trzeźwy kierowca za wydmuchane 0 promila butelkę jasnego Rebela bezalkoholowego. Pomyślałem wtedy że nietrzeźwym dają normalnego
A no i jeszcze przed powitaniem Nowego roku był i łyczek ojcowskiej porterówki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Ech, młodzież...
Wylądowałem w knajpie na biforku - jedno piwo.
Spektakl w teatrze- małpka pomarańczówki.
Posiedzenie w knajpie właściwej - sześć Pilsnerów.
Afterek/domówka - nie wiem ile PYSZNEJ domowej cytrynówki, plus oczywiście bąbelki o północy.
O czternastej wydmuchałem 0,16 i udałem się spróbować odnaleźć samochód (dojazd 1,5 godziny do pojazdu, czyli spoko).
Comment
-
Kilka lat temu Ursa spierd... mi doszczętnie sylwestra. Na 6 piw cztery poszły w kanał. Uraz do tej pory pozostał
Ursa zdecydowanie nie na sylwestra.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
St Feuillien, Cuvée Réserve za ok 14 PLN w Aldi wydaje się bardzo sympatycznym pomysłem na kolejne przywitanie Nowego Roku:
Comment