Przepis na inauguracje nowego browaru

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • artoszek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.05
    • 12

    Przepis na inauguracje nowego browaru

    Cześć.

    Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

    Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś z was ma jakieś inne pomysły na bardziej "odjechane" piwko? może jakaś odjechana wersja risa, może z kokosem? może z owocami? no opcji jest tyle że ja nie wiem co wybrać

    Jakieś propozycje? pomożecie koledze?
  • sredstvom
    Porucznik Browarny Tester
    • 2015.10
    • 362

    #2
    Sprawdz najpierw dokladnie warunki w tej piwnicy, zeby przypadkiem nie wyszla Ci piwniczna IPA (Imperial Plesniowy Ale)... :-)
    Czy napija sie panowie piweczka?

    Comment

    • artoszek
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.05
      • 12

      #3
      A to z kożuszkiem to nie może być? to nie ma wśród piw jakiegoś odpowiednika camemberta?


      Tak bardziej na poważnie to problemik będzie... bo dom jeszcze nie mój, ale piwnica wyglądała na czystą... taką w miarę... nie było pieczarek na ścianach ALE na wszelki wypadek psiknę de sprejem w powietrze 2 razy przed rozpoczęciem warzenia

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #4
        Dlatego lepiej zrób jakieś proste piwo, by ocenić jak się miejsce sprawdza. RIS-a zawsze zdążysz.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X