Nie wspominając o brandenburach
Antagonizmy między regionami
Collapse
X
-
Cyrkonia napisał(a)
poznaniacy,(...)
Hi Hi(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Cyrkonia napisał(a)
poznaniacy, warszawiacy, wrocławianie, hanysi, górale, krawaciarze itp.
Jak zwykle o wschodzie i północy to nikt nie pamięta!!!!!
A Śledzie i Krzyżaki to co??!!
Hi Hi
Comment
-
-
ART napisał(a)
odsetek ten sam, ale liczba buraków większa
Pjenknik - teksty typu 'Warszawa rządzi' dowodzą dresiarskiej mentalności mówiącego. A dresiarz (niezależnie of tego, czy rzeczywiście chodzi w dresie) to fenomen ogólnopolski.
Comment
-
-
szostak napisał(a)
Warszawa kontra reszta Polski, Hanysy kontra Gorole to nie wszystko. Jeszcze święte wojny Radom-Kielce, Zielona Góra-Gorzów Wielkopolski, Koszalin-Słupsk, Stara Wieś I-Stara Wieś II i Stara Wieś III, Köln-Düsseldorf i parę innych. Przy piwie jednakże wszystko wygasa Niestety, powraca po wypiciu większej ilości.
Sam miałem ciężkie początki pobytu w wojsku, przez to, że byłem ze Śląska. W Ełku rządziła warszawka. Jednak udało mi się wykazać stereotypowość ich poglądówBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
ale nie zapominajcie drodzy o jednym, w Warszawie warszawiacy są mniejszością, taką reklamę robią głównie "emigranci" którzy tu się przeprowadzą i znajdą pracę, to są te "buraki", do której ocenyi ja się przychylamGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
becik napisał(a)
ale nie zapominajcie drodzy o jednym, w Warszawie warszawiacy są mniejszością, taką reklamę robią głównie "emigranci" którzy tu się przeprowadzą i znajdą pracę, to są te "buraki", do której ocenyi ja się przychylam
Comment
-
-
Warszawa jest jedyną enklawą Azji w Polsce, stąd być może ta powszechna antypatia.
Ale poważnie - kiedyś na praktyce geologicznej przejeżdżałem przez Kędzierzyn. Dostaliśmy pół godziny wolnego na "obiad", poleciałem więc z kumplem do knajpy. Tam kolejka na pół godziny stania, po krótkim zastanowieniu walę z tekstem, że my biedni studencki, w podróży, i czy moglibyśmy po jednym piwie poza kolejką. Z kolejki padło pytanie, skąd jesteśmy, mówię, że z Wrocławia. Na to gość, że mamy szczęście, bo gdybyśmy byli z Warszawy, dostalibyśmy w morde, a tak możemy sobie wziąć to piwo bez kolejki.
A całkiem prywatnie - wielu warszawiaków widzianych przeze mnie w różnych sytuacjach na Dolnym Śląsku, szczególnie w schroniskach i hotelach, dawało popis chamstwa i nieuzasadnionej wyższości. Może stąd taka kiepska opinia o "warszawce"?
Comment
-
-
Trzeba też sobie szczerze powiedzieć że antagonizmy biorą się także ze sportu Szczęście w nieszczęściu że takich kretynów którzy biją innych tylko dlatego że są np. z Wrocławia a oni nienawidzą Śląska Wrocław jest niewielu. Z debilizmem trzeba walczyć ale jak na razie nikt skutecznego lekarstwa na takie zachowanie nie wymyślił
Comment
-
-
Często takie antagonizmy podtrzymują a nawet stwarzają nowe właśnie niestety kibice. .U nas np kosa jest między Gdynią a Gdańskiem, Niekoniecznie między miastami nawet między dzielnicami miasto do tego dochodzi. Łatwo to zaobserwować podczas meczów derbowych.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Z kolejki padło pytanie, skąd jesteśmy, mówię, że z Wrocławia. Na to gość, że mamy szczęście, bo gdybyśmy byli z Warszawy, dostalibyśmy w morde, a tak możemy sobie wziąć to piwo bez kolejki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment