Co mpoże być lepszego do piwa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Od piwa może być lepsze tylko drugie piwo.

Popijanie wódeczki - trzeba mieć łeb jak skała, osobiście wolę piwko, również ze względu na smak. Ale klasyka w stylu wódka z ogórkiem kiszonym też nie jest od rzeczy - zwłaszcza, jak w tle leci sobie Grzesiuk.

E-prezes: co jest jałowego w tej dyskusji? Temat, czy treść wpisów?

Comment

• Mister
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.09
      • 683

ty Pieczarek chyba zywiles sie przez cale zycie w studenckich
      stolowkach badz innych kulinarnie na tym samym poziomie
      stojcych placowkach.
      Smutne...
      pewno tez lubisz piwo heineken ?
      tak to bywa...

Comment

• Piwofil
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.01
        • 907

Od piwa wg mnie zawsze lepsza jest kobieta i nawet osławione 100 powodów, dla którego piwo jest lepsze od kobiety nie zmienią mojego zdania!

A wódka to ciekawa sprawa, osobiście stosuje bardzo rzadko, jeśli już to gatunkowe, czyste dla mnie nie mają smaku!
        Ale do niedawna nie wiedziałem że w Polsce jest ich taki wybór, zajżyjcie na tą stronę Oczywiście znalezienie ich nie jest proste, jeśli kupuje piwo w monopolowym, to oglądam wystawę wódek, zawsze to samo!
        www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

• pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

Mister napisał(a)
          ty Pieczarek chyba zywiles sie przez cale zycie w studenckich
          stolowkach badz innych kulinarnie na tym samym poziomie
          stojcych placowkach.
          Smutne...
          pewno tez lubisz piwo heineken ?
          tak to bywa...
          Mister, wydajesz się człowiekiem całkiem do rzeczy, wyjątkowo opanowanycm jak na internautę z FW. Ale proszę nie przenoś tutaj maniery z tamtego forum polegającej na insynuacjach. Nawet tak delikatnych jak to zrobiłeś teraz.
          Ani jedno z Twoich przypuszczeń co do mojej przeszłości i moich gustów nie jest prawdziwe. Po co to robisz? Dla podgrzania atmosfery?
          Także obecnie mimo, że sam jestem średniozamożnym Polakiem o niewielkich wymaganiach kulinarnych jadam ciekawie. Zawdzięczam to terrorowi żony, która lubi zjeść bardzo ciekawie. A ja chcąc nie chcąc korzystam z tego źródełka. Ale potrafię też po prostu nic nie jeść przez np. 2-3 dni.

Comment

• Mister
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.09
            • 683

Bez urazy pieczarek,nie bylo to moim zamiarem,ale troszeczke
            ostrzejsza dyskusja (acz bez obrazliwych epitetow czy tez
            zwyklego chamstwa) by byla ciekawsza.Wglebilem sie troche
            w piwne watki i niekiedy jest to troche przelewenie z pustego
            w prozne.
            A swoja droga jakis temat kulinarny by sie przydal (piwo przydaje
            sie w kuchni regularnie - tak do smazenia faworkow - sluze przepisem,
            jak i do pieczenia schabu ze sliwkami).A i bez piwa tez - np.jak
            przyrzadzic wspanialego tatara ?
            pozdro
            Mr

Comment

• adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

Tematów kulinarnych było już kilka. Trzeba tylko trochę poszukać.
              A pieczarek chyba niepotrzebnie się tym razem uniósł.
              Last edited by adam16; 2002-10-20, 07:32.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• godzilla
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2002.10
                • 105

pieczarek napisał(a)

Mister, wydajesz się człowiekiem całkiem do rzeczy, wyjątkowo opanowanycm jak na internautę z FW. Ale proszę nie przenoś tutaj maniery z tamtego forum polegającej na insynuacjach.
                oj widze ze kolega ma jakies ciezkie problemy... jak brak argumentow to walimy po 'tamtym forum'... bo wiadomo tam tylko 'chamstwo i buractwo'...

czlowieku! zastanow sie przez chwile... czy wszystkie twoje problemy zalatwisz tym ze bedziesz sie czepiac tamtego miejsca?

to tak jak z politykami 'prawicowymi' w polsce... duza czesc ich zrobila sobie za program walke z 'komuna'... jak komuny zabraklo to nie mieli juz nic ciekawego do zaoferowania...

teraz tez jeszcze sa tacy co krzycza 'precz z komuna'... tyle ze juz nikt tego nie chce sluchac bo to jest nudne...

Comment

• godzilla
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.10
                  • 105

adam16 napisał(a)
                  Tematów kulinarnych było już kilka. Trzeba tylko trochę poszukać.
                  A pieczarek chyba niepotrzebnie się tym razem uniósł.
                  tez to zauwazylem... jak sie ktos unosi jednym poldupkiem prowadzac samochod to trzeba szybko okno otwierac...

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

nie odgrzewajcie staroci.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pjenknik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.08
                      • 3388

pieczarek napisał(a)

Także obecnie mimo, że sam jestem średniozamożnym Polakiem o niewielkich wymaganiach kulinarnych jadam ciekawie. Zawdzięczam to terrorowi żony, która lubi zjeść bardzo ciekawie. A ja chcąc nie chcąc korzystam z tego źródełka. Ale potrafię też po prostu nic nie jeść przez np. 2-3 dni.
                      Mogę potwierdzić, ze Pieczarek byle czego nie zeżre, ma dobrą znajomość dobrej kuchni. I potwierdzam, że jest to zasługa Pieczarkowej. Kobita gotuje tak wyśmienicie, że aż chce się jeść (znacznie więcej niż by to wypadało). A zupa rybna w jej wykonaniu.... marzenie. A śledziki....są bardzo dobre tylko Pieczarek krzyczy jak się ich za dużo zje....
                      Mister nie oceniaj, to jest podstawowa zasada.
                      Koledzy tu na Forum znają się na jedzeniu, wiedzą co dobre, nie jedną potrawę już spróbowali. Pamiętaj, że Polska się zmieniła i menu tych którzy są otwarci na świat jest znacznie bogatsze niż schabowy z kartoflami i kapustą.
                      A że na tym forum wódka jest mało popularnym napitkiem, to już nazwa wskazuje.
                      Wracając jeszcze do piw, jako zwolennik piw belgijskich, uważam, że Grimbergen i inne nie nadają się do picia w dużej ilości. Są zbyt ciężkie. Co innego popularne pilsy.
                      A Pieczarek za Heinekenem nie przepada, woli Książęce z Lwówka Śląskiego i Irlandzkie Mocne
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• szostak
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.02
                        • 1176

Mister napisał(a)
                        Siedzenie na tarasie knajpy w okolicach palmy z paroma fajnymi oraz ladnymi dziewczetami i popijanie zimnej wodeczki zagryzanej kawiorem
                        (moze byc bieluga)...
                        EEEEEtam. Palmy tak, ładne dziewczyny tak, dobrze osolone morze tak. Ale wódeczka zimne nie. Zamiast niej zimne piwo. Zimna wódeczka jest dobra tylko na zimne dni. A kawior od razu mozna wyrzucic do morza. Alebo nawet nie, bo ryby się potrują. nic w tym spacjalnego nie ma, a do tego śmierdzi rybę. Zamiast kawioru może być np. mocno śmierdzący roquefort

Comment

• djot
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.05
                          • 621

Przypomniało mi się coś przeczytane kiedyś na jednej ze stron rosyjskich (być może już cytowałem na Forum - ale żeby nie zamęczać przeszukiwaniem zacytuje jeszcze raz), co bardzo pasuje do tej dyskusji.
                          W wolnym tłumaczeniu brzmi to mniej więcej tak:
                          - Chodźcie napijemy się piwa, posiedzimy, porozmawiamy..
                          - E tam, lepiej napijmy się wódki, poleżymy, pośpimy!

Comment

• ArturŁ
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.11
                            • 374

Odp: Co mpoże być lepszego do piwa?

Johnus_Beer napisał(a)
                            Czy istnieje coś lepszego od siedzenia w dobrej, klimatycznej knajpie z paroma sprawdzonymi kumplami popijając ulubione piwko?
                            To ciężko przebić,ale co powiedziałbyś na to:Czy istnieje coś lepszego od siedzenia w dobrej, klimatycznej knajpie z paroma sprawdzonymi kumplami popijając PODANE PRZEZ PIĘKNĄ KOBIETĘ ulubione ZIMNE piwko?

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

kilku kumpli (albo jeden stażowo stary kumpel), miła knajpa z dobrą muzyką w tle i zimne piwo podane przez niekoniecznie przepiękną, ale za to przemiłą panią = nocne Polaków rozmowy o "latach młodości", o kompach, o muzie, o życiu =

cóż może być lepszego? spacer w górach, kiedy pada śnieg i przykrywa cały smutek jesieni, leżenie na nieskoszonym polu i gapienie się w chmury, fotel przy kominku + dobra książka + dobry napitek (np. piwko) i może jeszcze budzenie się przy kimś, przy kim chce się człowiek budzić...
                              howgh. rzekłam.
                              Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

cyborg_marcel napisał(a)
                                kilku kumpli (albo jeden stażowo stary kumpel), miła knajpa z dobrą muzyką w tle i zimne piwo podane przez niekoniecznie przepiękną, ale za to przemiłą panią = nocne Polaków rozmowy o "latach młodości", o kompach, o muzie, o życiu =

cóż może być lepszego? spacer w górach, kiedy pada śnieg i przykrywa cały smutek jesieni, leżenie na nieskoszonym polu i gapienie się w chmury, fotel przy kominku + dobra książka + dobry napitek (np. piwko) i może jeszcze budzenie się przy kimś, przy kim chce się człowiek budzić...
                                howgh. rzekłam.
                                Co się dzieje z Koleżanką,zrzucasz pancerz...?:Jestem w szoku normalnie

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X